Društvo

Glas Srpske tvrdi: Postignut dogovor o podjeli fotelja

banner

Srbima u Savjetu ministara pripašće pored predsjedavajućeg Savjeta ministara i tri ministarstva i to saobraćaj i komunikacije, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i civilnih poslova ili Ministarstvo pravde.

Lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH na narednom sastanku, koji bi mogao da bude održan naredne sedmice, definisaće i raspodjelu ministarskih fotelja u Savjetu ministara, saznaje “Glas Srpske”.

Prema izvorima tog lista, načelno je postignut dogovor da Srbima osim mjesta predsjedavajućeg Savjeta ministara pripadnu tri ministarstva i to Ministarstvo saobraćaja i komunikacija, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa te Ministarstvo civilnih poslova ili Ministarstvo pravde.

HDZ Dragana Čovića, prema istom izvoru, najvjerovatnije će dobiti resore spoljnih poslova ili finansija, a posoji zainteresovanost i za ministarstva pravde i odbrane.

SDA, sama ili s eventualnim koalicionim partnerima iz bošnjačkog bloka, dijeliće takođe tri pozicije.

Prema pisanju banjalučkog lista, SDA je zainteresovan za Ministarstvo finansija koje, kako kažu, nikada nije pripadalo SDA. Ukoliko i ovoga puta odustanu od te pozicije, prihvatiće Ministarstvo inostranih poslova, gdje bi mogao da se ustoliči aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić. Zainteresovani su i za Ministarstvo civilnih poslova, gdje bi još četiri godine na čelu ostao Adil Osmanović, te za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, kao i Ministarstvo bezbjednosti.

 

Related posts

Imaju većinu: Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali sporazum

Urednik BiH Info Desk

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 206: MAJKA TREĆI PUT ČITA MARETTI

Prije 31 godina zavihorila se zastava sa ljiljanima ispred zgrade UN-a

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment