Bosnia Appeal

DANSKA: HO BOŠNJAKA “MOST-BRO” OBILJEŽIO 15 GODINA RADA

banner

U subotu, 16. marta, prepunoj sali u gradu Vajle HO Bošnjaka Danske uz prigodan program obilježila je 15 godina svoga postojanja, odnosno 15 godina volonterskog rada.

Program je počeo učenjem Fatihe i odavanjem počasti ubijenim u terorističkom napadu u dvije džamije na Novom Zelandu.

Manifestaciji je prisustvovalo preko 300 gostiju i članova ove hum. org., a skupu se obratio i Ambasador BiH u Kraljevini Danskoj Emir Poljo koji je u svom govoru čestitao veliki jubilej te se zahvalio u ime građana BiH koji su svih ovih godina na ovaj ili onaj način dobili pomoć od ove hum. organizacije.

Ambasador Poljo je izrazio želju da i on postane član Most-Bro-a što mu je i omogućeno na licu mjesta.

Povodom ovog jubileja Most-bro je dodijelio 25 plaketa onim osobama i organizacijama koje su se posebno istakle u ovih 15 godina. Plakete su dobili dugogodišnji volonteri i oni koji su svojim redovnim donacijama pomogli rad ove najveće HO u Skandinaviji. U Ime tima Most-Bro plakete je dodijelio Faruk Jakić, predsjednik ove organizacije.

HO Most-Bro se bavi klasičnim humanitarnim radom odnosno pomaže bolesne, stare, invalidne osobe, ratne veterane i sve one koji su u stanju potrebe, te stipendira učenike i studente. Pored ove pomoći Most-Bro upućuje pomoć školskim i zdravstvenim ustanovama te mejtefima u vidu školskog inventara ili opreme. To važi i kada su u pitanju bolnice ili domovi zdravlja.

Pomoć se upućuje u sve dijelove BiH. U 15 godina rada u BiH je upućeno na stotine kamiona raznih roba čiju je vrijednost teško procijeniti.

Gost večeri je bio poata Mustafa Širbić. U vrlo zanimljivom zabavnom dijelu programa nastupili su estradni umjetnici iz BiH: Zejd Šoto, Vanja Alikadić, Irina Kapetanović.

Bila je to zaista jedna lijepa i uspješna manifestacija, proslava velikog jubileja ove male ali velike humanitarne organizacije koja se ovo veče ”pojačala” sa 15 novih članova.

F.J.

Related posts

 “Mi smo uz Krajinu, budi i ti”: Dijaspora u Austriji prikupila više od 90.000 eura

BHD Info Desk Administrator

Ni koronavirus nije prepreka: Bosanskohercegovački centar u Derbyu pomaže azilante i migranate iz tog grada!

BHD Info Desk Administrator

Lažni volonteri: “Humanitarna udruženja” s ekstra zaradom

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment