Sport

Denver domaćin kampa za talentovane bosanskohercegovačke fudbalere u Americi

banner

Zahvaljujući najljepšoj sporednoj stvari na svijetu, po drugi put Američki grad Denver, od 20. do 23. juna 2019. godine, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan  Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

Za održavanje kampa obezbijeđena su četiri travnata terena u “Bromfield Commons Park” a za završne probne utakmice, koje će se igrati četvrtog dana, kao i prošli put osiguran je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca.

“Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope. Pošto smo na domaćem terenu, što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start ove sportske manifestacije. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa predstavnikom FS/NS BiH detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić fudbalski trener iz Kolorada.

Uz to, ovo je izuzetna prilika da na jednom mjestu učesnici kampa svih starosnih kategorija treniraju s bh. licenciranim i iskusnim stručnjacima i pokažu šta znaju.

FS/NS Bosne i Hercegovine uskoro će odrediti ko će  predstavljati Savez na samom kampu. Inače,  pored direktora US Soccer Educationa Ericka Frencha i Murata Alibašića, na kampu treninge će voditi Slobodan Čobo  Janjuš (rad sa golmanima), potom iskusni mladi stručnjaci, bivši fudbaleri Semjon Milošević, Omer Hadžić, Muhamed Fazlagić-Fazla, Damir  Zaimović i Nedim Runda. Uz to, zavisno od broja prijavljenih fudbalera stučnom štabu će se postepeno priključivati i ostali treneri sa kojima je USSE do sada sarađivao.

Dodane informacije i način prijave možete naći na ofcijelnoj web stranici US Soccer Educatioan – http://ussoccereducation.com/

Pripremio: Namik Alimajstorović/BHDINFODESK

Nedim Runda, Murat Alibašić, Muhamed Fazlagić-Fazla, Slobodan Čobo  Janjuš, Husref Musemić, Erick FrenchOmer Hadžić i Semjon MiloševićNamik Alimajstorović, Bobo Gračanin, Darko Ljubojević

Related posts

Košarkašice BiH plasirale se u četvrtfinale Eurobasketa!

BHD Info Desk Administrator

NFSBIH bira prvog čovjeka fudbala u BiH / SAŠU PAPCA na mjestu tehničkog direktora žele bh. fudbalski asovi

Izrael: Lana Pudar u finalnoj utrci na 100m delfin osvojila još jedno zlato

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment