Sport

Završen „Balkan soccer kamp 2022.”: Praznik fudbala na Ilidži

U organizaciji US Soccer Education iz Denvera uspješno je završen  „Balkan soccer kamp – Ilidža 2022.“, koji je apsolviran kontrolnim utakmicama između polaznika kampa i omladinskih selekcija FK Sarajevo i FK Željezničar.

Odlična organizacija

– Rezultati utakmica su najmanje bitni, ako uzmemo u obzir da je Kamp bio izvanredno organizovan i da je svih sedam dana održan u miru i tišini, ali i bez povreda, uz super druženje svih aktera, istakao je direktor „Balkan soccer kamp – Ilidža 2022.“ Murat Alibašić i dodao:

– Ovom prilikom želim se zahvaliti svim učesnicima Kampa, njihovim roditeljima i svim gledaocima koji su pratili ovaj veliki sportski projekat. Posebnu zahvalnost dugujemo domaćinu – FK Igman, koji nam je na raspolaganje stavio čitav sportski kompleks. Također, veliku zahvalnost dugujemo fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo koji su na Kamp doveli sve svoje omladinske selekcije i na taj način uveličali ovu sportsku manifestaciju.

Veliki broj bh. fudbalskih legendi, ali i menadžera i skauta, prisustvovao je svakodnevno ovoj fudbalskoj manifestaciji

Musemić, Janjoš, Štilić…

– Sa nama su bili i legendarni Husref Musemić, Mehmed Janjoš, Ismet Štilić, Sanel Jahić, Almir Turković, Senad Žerić, Mirza Varešanović, Omer Joldić, Amar Ferhatović, Muhamed Alaim, Tarik Cerić, Admir Hasančić, te popularni fudbaleri Sarajeva Rijad Kobiljar i Dal Varešanović, kao i šef Akademije FK Sarajevo Aleksandar Borojević.

Inače, stručni štab „Balkan soccer kamp – Ilidža 2022.“ činili su Agim Nikolić, Džemo Smječanin, Erik Frenč (Erick French), Mehmed Hamzić, Ermin Džeko, Nedim Pehilj, Eldin Muhic i Nedim Runda.

Rezultati utakmica su najmanje bitni, ako uzmemo u obzir da je Kamp bio izvanredno organizovan, rekao je Alibašić

G. Š./ Avaz Sport

Related posts

Botevgrad: Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala Bugarsku

Editor

Belgija: Početkom decembra tradicionalni turnir u malom fudbalu

Editor

Ebay: Ulaznica za utakmicu Sarajevo – Manchester United iz 1967. godine prodata za astronomski iznos

Editor

Leave a Comment