Sport

Šest Zmajeva ne putuje u Kazahstan

Fudbalska A reprezentacija BiH danas putuje u Kazahstan gdje će u subotu odigrati utakmicu 7. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. 

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šesterice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

– FSBiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šesterici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Ambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez spomenutih igrača – saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Logično se postavlja pitanje gdje se pogriješilo, da li je sve urađeno prema protokolu i na vrijeme, sa strane naše administracije. Iz NSBiH su rezolutni u odgovoru da su ispunili sve što se njih tiče i da ne postoji nijedan razlog da se igračima uskrate vize za ulazak u Kazahstan.

No, da li je po srijedi nešto drugo, recimo svojevrsna odmazda Kazahstana prema našoj državi?

Prema informacijama do kojih je došao sportske.ba portal, prije mjesec dana, kada je Kazahstan gostovao prvi put u BIH, petorici reprezentativaca uskraćene vize za ulazak u našu zemlju. Kazahstan je tada letio iz Finske u BiH i njihovi igrači nisu dobili neophodno odobrenje za ulazak na našu teritoriju.

Related posts

Navijači Belgije posjetili Memorijalni centar u Potočarima

Sinoć u Bakuu: U duelu engleskih velikana Chelsea i Arsenala utakmicu počeo samo jedan Englez

Editor

Mostarac Mario Zovko bio počasni gost Manchester Uniteda: Ostvario sam dječački san

Editor

Leave a Comment