Sport

Adin Mulaosmanović vršilac dužnosti selektora U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine

Član stručnog štaba FK Željezničar, Adin Mulaosmanović, imenovan je za vršioca dužnosti selektora U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mulaosmanović je u proteklom periodu bio prvi pomoćnik dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića koji zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti obavljati funckiju selektora. FK Željezničar želi Malkočeviću što brži oporavak i povratak na fudbalske terene. Adin je u proteklom periodu bio u stručnom štabu Milomira Odovića i Slavka Petrovića, te trener U-17 selekcije FK Željezničar. U igračkoj karijeri u dresu Želje odigrao je 260 utakmica, osvojio tri titule prvaka, dva Kupa i jedan Superkup BiH.

Naša kadetska reprezentacija tri godine u nizu igra EP, dok će od 26. marta do 1. aprila igrati susrete Elitne runde kvalifikacija za EP protiv Belgije, Norveške i Mađarske (turnir se igra u Mađarskoj). Prvoplasirana selekcija iz grupe izborit će nastup na EP (ukupno osam grupa), kao i sedam najboljih drugoplasiranih.

BHDINFODESK

Related posts

I pored uspjeha plasmana u B Ligu nacija: Faruk Hadžibegić nije više selektor Crne Gore

BHD Info Desk Administrator

Poziv bh. dijaspori: Glasajte za Jusufa Nurkića

Direktor US Soccer Education Erick French: Ponovo sam se uvjerio da su Bosanci i Hercegovci izuzetno talentovana fudbalska nacija

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment