Dopunske škole

LIJEPA VIJEST ZA GRAĐANE BIH U AUGSBURGU I OKOLINI: POČINJE SA RADOM BOSANSKA DOPUNSKA ŠKOLA

banner

Nastava na bosanskom jeziku izvodit će se svakog ponedjeljka, od 16 do 18 sati, u prostorijama Gymnasium bei St. Anna, Schertlinstr. 5-7. Upis djece u toku

Nakon više od tri godine aktivnosti, u ponedjeljak, 11.02.2019. godine počet će sa radom bosanska dopunska škola u Augsburgu.
Nakon više zahtjeva grad Augsburg (Schulamt) je ovih dana odobrio prostorije za izvođenje dopunske nastave na bosanskom jeziku, u Gymnasium bei St. Anna, Schertlinstr. 5-7, ponedjeljkom, u vremenu od 16 do 18 sati.

Dopunsku nastavu na bosanskom jeziku u Augsburgu izvodit će nastavnica Alma Islamagić, a mogu je pohađati sva djeca čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine, porijeklom iz Bosne i Hercegovine i ex Jugoslavije.

Nastava u bosanskim dopunskim školama koje koordinira Savez dopunskih škola BiH, u saradnji sa Ambasadom i generalnim konzulatima BiH u SR Njemačkoj odvija se po planu, programu i udžbenicima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Bosanska dopunska škola u Augsburgu osnovana je 19. jula 2015. godine, na inicijativu roditelja, u saradnji Saveza dopunskih škola BiH, GK BiH u Minhenu i bošnjačkog džemata u ovom gradu.

-Često nam se obraćaju građani BiH iz Augsburga i okoline sa zahtjevom da se i njihovoj djeci omogući pohađanje dopunske nastave na bosanskom jeziku. Sretni smo što ih konačno možemo obradovati da su obezbijeđeni svi preduslovi da nastava može početi. Pozivamo sve građane BiH u Augsburgu i okolini, i druge koji to žele, da nam se jave i upišu svoju djecu u bosansku dopunsku školu. Mjesta još ima za svu djecu.

Sve informacije oko škole i upis djece mogu se dobiti i obaviti kod nastavnice Alme Islamagić, tel.: 0157 37 058 350, E-Mail: almaislamagic@yahoo.de, u GK BiH u Minhenu, u bošnjačkom džematu u Augsburgu i Savezu dopunskih škola BiH (0176 200 79 537).

H.H./BHDINFODESK

Related posts

London: Brigadir Anto Klajić uspješno završio školovanje na britanskom Kraljevskom odbrambenom koledžu

BHD Info Desk Administrator

Tokom studiranja često je gladovala, a sada domovinu predstavlja u Dubaiju

Editor

Znanje je moć!: Prijavite se na prvi bosanskohercegovački istraživački virtuelni okrugli stol!

Editor

Leave a Comment