Sport

Adnan Ćatić podnio žalbu na dio presude koji se odnosi na doping

banner

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić podnio je žalbu na, kako kaže, nerazumljivu presudu Regionalnog suda u Kelnu u slučaju dopinga.

“Od prošlog četvrtka preispitujem presudu suda i nakon konsultacija sa svojim savjetnicima odlučio sam uložiti žalbu na presudu Okružnog suda u Kelnu koja, iz moje perspektive, nije samo iznenađujuća, već i nerazumljiva”, stoji na početku Ćatićeve izjave objavljene na zvaničnoj Facebook stranici.

Ćatić je tokom postupka nekoliko puta izjavio da nije bio pod utjecajem dopinga u revanšu protiv Fedora Čudinova te da mu je nejasno kako je mala količina tvari pronađena u njegovom tijelu. Međutim, objašnjenje suda još nije uvjerilo Ćatića, posebno kada je riječ o izjavama o navodnom vremenu, trajanju i intenzitetu upotrebe zabranjene supstance zvane stanozolol. Oni nisu, kako kaže, obuhvaćeni rezultatima uzetih dokaza, a isto vrijedi i za saopštenje o navodnom izboru mjesta za njegove pripreme, kao i trening kamp u Kitzbühelu.

“Tokom karijere naučio sam kako podnijeti teške runde. U ovoj borbi postoji još samo jedna runda i odlučan sam u tome da pobijedim. Ne mogu tek tako odustati. Nakon izricanja presude vidimo nekoliko tačaka za koje sam siguran da će se raščistiti u moju korist”, poručio je Ćatić.

Podsjetimo, Ćatić je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza i dopinga. Ukoliko presuda ostane na snazi, Ćatić će boraviti u zatvoru otvorenog tipa kako bi mogao neometano trenirati i boriti se.

Objava na Facebooku

Related posts

Veliko zanimanje TV kuća za prenos utakmice BiH – Sjeverna Irska: 14 TV kanala prenosi susret

Pojačanje za košarkaške Zmajeve: Amar Alibegović više nije stranac

Copo Sejo

Bosnić objavio širi spisak: Nema Nurkića, dolazi Garza

Editor

Leave a Comment