Društvo

Banjaluka: Na džamiji Arnaudiji ispisani fašistički simboli

banner

Na zidovima banjalučke džamije Arnaudije, čija je obnova u toku, su pronađeni ispisani simboli “4C” i “svastika”, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika srpska su saopštili da rade na utvrđivanju okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji.

“Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka, 9. aprila, izvršili su uviđaj i preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji”, saopšteno je iz MUP-a Rs.

O ovim saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Iz PU Banjaluka su dodali da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja.

Džamija Arnaudija je jedna od 15 banjalučkih džamija, izgrađena u 16. vijeku. Džamija je zajedno s turbetom srušena u maju 1993. godine, iste noći kada i džamija Ferhadija.

Obnova džamije počela je 2003. godine, a projekt još uvijek nije završen.

Muftijstvo banjalučko osudilo skrnavljenje džamije Arnaudije

Muftijstvo banjalučko izrazilo je žaljenje i osudilo nemili događaj i skrnavljenje objekta Arnaudija džamije u Banja Luci, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Očekujemo od nadležnih organa da utvrde počinioce te se nadamo da ovaj vandalski čin neće negativno uticati na izgradnju suživota i povjerenja među građanima Banje Luke”, saopšteno je danas iz Muftijstva banjalučkog.

Na zidovima banjalučke džamije Arnaudije, čija je obnova u toku, pronađeni su u utorak ispisani simboli “4C” i “svastika“.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska su saopštili da rade na utvrđivanju okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji.

Džamija Arnaudija je jedna od 15 banjalučkih džamija, izgrađena u 16. vijeku.

Džamija je zajedno s turbetom srušena u maju 1993. godine, iste noći kada i džamija Ferhadija.

Obnova džamije počela je 2003. godine, a projekt još uvijek nije završen.

Related posts

(Video) Sabina Ćudić: Odmah zaustaviti ‘moderno ropstvo’ u Zavodu Pazarić

DOKUMENT CIA-je iz 1991.: „Srbi da se pripoje Srbiji, Hrvati Hrvatskoj, a Muslimani neka …..

Urednik BiH Info Desk

Bijeli golub ponovo (ne)leti 32/205: BUDDY

Editor

Leave a Comment