Bosnia Appeal

(Video) Osnivač humanitarne fondacije Pomozi.ba Elvir Karalić: Do sada smo pomogli preko 600.000 ljudi

Humanista, inicijator i osnivač humanitarne fondacije Pomozi.ba, Elvir Karalić dobitnik je nagrade “Graham Bamford”. Ovaj mladi Travničanin sa adresom u Sarajevu vođen je jednom jedinom idejom – pomoći drugima. O nagradi i aktivnostima Pomozi.ba razgovarao je u Novom danuna N1.

Ko je bio Graham Bamford? 

Graham Bamford bio je čovjek koji se 29. aprila 1993. spalio ispred Donjeg doma britanskog parlamenta zbog nepravde i ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini. Stradanje djece i ljudi, generalno, taj čovjek nije mogao da podnese iako nije imao nikave veze sa BiH. Vidio je na televiziji ta stradanja i želio je žrtvovanjem života za “tamo” neku djecu i spalio se…nakon 15 minuta došla je hitna, međutim on ih je otjerao. Zadnje su mu riječi bile: “Treba pomoći Bosni”. Treba biti pošten i reči da nisam znao ko je čovjek. Kada sam dobio nagradu ukucao sam u Google da vidim ko je Graham Bamford. To je poražavajuće i sad nakon što sam primio nagradu pokušao sam da što više govorim o njemu. Nedovoljno se priča o činu Grahama Bamforda.

Većina vaših aktivnosti je usmjereno upravo protiv siromaštva. Možete li odgovoriti svim potrebama?

Veliki je broj aktivnosti i posla. Na žalost to pokazuje da ima mnogo ljudi kojima treba pomoći i na sreću mnogo je i onih koji žele pomoći. Radimo širom Bosne i Hercegovine.

Related posts

Svečanom akademijom u Vijećnici obilježena 105. godišnjica “Merhameta”

Akcija Udruženja “Nova nada” iz Norveške: Pomoć stigla u Tuzlu i Ključ

Editor

„Merhamet“ Švedske osigurao pomoć vrijednu preko 170.000 KM za socijalno ugrožene porodice u BiH

Editor

Leave a Comment