BiH dijaspora

Šaban Osmanović iz Bosanske Gradiške: Ženio se devet puta, ima djecu od Švedske do Amerike

banner

Elegantnom pojavom i stasom devedesetogodišnji Šaban Osmanović skrenuo je pažnju mnogih u Bosanskoj Gradišci. Besprijekorno odjeven, obrijan i uredan, Šaban ostavlja dojam dosta mlađeg čovjeka. Kaže da mu nije jasno zašto mu ljudi ne vjeruju da na plećima nosi punih devedeset te da uveliko korača u desetoj životnoj deceniji.

Život u Švedskoj

Ni u desetoj deceniji nije se odrekao svog elegantnog stila i načina života. I njegovi poznanici ga cijene, kao dobrog, vrijednog i poštenog čovjeka. Živi mahom u Švedskoj, u rodnu Žeravicu dođe često, penzioner je sa 45-godišnjim stažom na gradilištima.

– Deset godina nisam bio kod doktora. Što da idem kad sam zdrav kao dren. Zdravstvena knjižica mi je nova, kao ispod čekića. Nemam nekakav poseban recept, jer nisam bio cvjećka. Volio sam sve u životu – priča o sebi Šaban Osmanović.

Na pitanje koliko potomaka ima iza njega, Šaban kaže da ne može tačno izbrojati. Imao je buran život, volio je ljude, ženama je davao srce, pažnju i novac.

– Mnogo sam zarađivao, ali i trošio. Ženio sam se devet puta. A onako sam imao žena koliko i kockica na mom šeširu. Imam dosta djece, ima ih u Švedskoj, Americi, Njemačkoj, ovdje u Bosni. Imam dosta unučadi i praunučadi, neka su živi i zdravi – govori Osmanović.

Slike žena

Priznaje da u Švedskoj često razmišlja o devet decenija života koje je preturio. Prebire misli po glavi, često razgleda fotografije. – Volio sam sve žene s kojima sam živio. Često gledam njihove slike. Volio sam muziku i kafanu, na dobru pjesmu znao sam ostaviti cijelu platu. Kad bih se ponovo rodio, išao bih istim stazama – priznaje Osmanović, čovjek čija pojava na gradskim ulicama izaziva pažnju mnogih prenosi Avaz.

Related posts

Sarajka koja je u Češkoj ostvarila svoj san

Urednik BiH Info Desk

Slovenija: Mladi Jajčanin poginuo u nesretnom slučaju

BHD Info Desk Administrator

„Most Živinice“: Grad Živinice njeguje dobru saradnju sa svojom dijasporom

Editor

Leave a Comment