Društvo

Upozorenje turistima i dijaspori: U Sarajevu postavljeni znakovi koji upozoravaju na lopove i džeparoše

banner

Kako bi nadležni u Upravi policije MUP-a KS preventivnim djelovanjem uticali na stvaranje što povoljnijeg bezbjednosnog ambijenta za boravak turista, ali i svih građana Kantona Sarajevo, u ulici Sarači postavljen je znak koji turiste upozorava na lopove i džeparoše.

Priče o otetim stvarima na ulicama i javnom gradskom saobraćaju postale su svakodnevnica pa nije nepoznanica da ulicama Sarajeva vrebaju džeparoši. Ipak, građani se u posljednje vrijeme žale na povećanu aktivnost džeparoša koji koriste svaku priliku i trenutak nepažnje za krađu.

U februaru ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) objavilo “uputstvo turistima” upozoravajući na veliki broj džeparoša na ulicama Sarajeva.

“U vozilima ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu”, “obratite pažnju na osobe koje traže milostinju, jer su često izvršioci krivičnih djela” i “džeparoši kradu na ulicama, u trgovima i u javnom prevozu”, neke su od poruka MUP-a KS.

Ali, čini se da to nije bilo dovoljno pa je na ulicama Sarajeva postavljen znak koji upozorava turiste da budu jako oprezni.

Related posts

Vlašić: Pronađena masovna grobnica

Editor

Ortoped Marko Ostojić je učio u velikom Chelseaju, a sad se vratio u svoju domovinu

BHD Info Desk Administrator

Francuska nacionalna federacija „Majke za mir“ dodijelila godišnje priznanje: Bakira Hasečić “ŽENA MIRA 2018“

Leave a Comment