Dopunske škole

U Stuttgartu održan sastanak rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH: PRIPREME ZA SUSRETE BOSANSKIH DOPUNSKIH ŠKOLA

banner

Tradicionalni susreti bosanskih dopunskih škola održat će se u Stuttgartu, 07.07.2019. godine

STUTTGART – U četvrtak, 06.06.2019. godine, u Stuttgartu je održan sastanak rukovodstva i aktivista Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine na kome su podnijeti izvještaji o radu rukovodstva Saveza i bosanskih dopunskih škola u prvih pet mjeseci, ove godine i analizirane pripreme za ovogodišnje susrete dopunskih škola Bosne i Hercegovine koji će održati u nedjelju, 07. 07. 2019. godine, u Stuttgartu, na adresi: Hofenerstr. 115, 70372 Stuttgart (Bad Cannstatt), s početkom u 17 sati.

U programu ovogodišnjih susreta dopunskih škola Bosne i Hercegovine učestvovat će polaznici bosanskih škola iz Baden-Wirtemberga, Heseba, Švarcvalda, Bavarske i Hamburga, KUD-a iz Njemačke, a gosti će biti i poznati dječiji pisci iz domovine i dijaspore, kao i predstavnici DKP-a BiH u SR Njemačkoj. Predstavnici GK BiH iz Stuttgarta će na manifestaciji uručiti svjedočanstva polaznicima dopunskih škola BiH iz B-W-a.

Poseban dio programa na susretima dopunskih škola BiH u Stuttgartu bit će posvećen proglašenju najboljih literarnih i likovnih radova učenika u 2019. godini, prispjelih na konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika u školskoj 2018/2019. godini koji je u februaru, ove godine, raspisao Savez dopunskih škola BiH, sa sjedištem u SR Njemačkoj.

Na adresu Saveza i GK BiH u Stuttgartu stiglo je nekoliko stotina radova učenika dopunskih škola BiH iz SR Njemačke, Italije, Švedske, Republike Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina i moj i zavičaj mojih roditelja.
Najbolji radovi bit će nagrađeni, objavljeni u magazinu Plima i izloženi na manifestaciji u Stuttgartu.

Odličan domaćin sastanka aktivista Saveza dopunskih škola BiH u četvrtak je bila Aščinica Ziki. Zajvaljujemo gospođi Zikreti Lihović na gostoprimstvu u Bosanskoj sobi.

(PLIMA)

Related posts

Iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Konkurs za najbolje radove učenika u 2022. godini

Editor

Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu

Editor

U Krajini tehnološki višak skoro 500 nastavnika

Leave a Comment