BiH dijaspora

Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu organizirao prijem u Washington D.C.-ju

8. juna 2019., Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je organizirao prijem povodom svečanog predstavljanja organizacije u prostoru Studio Gallery koja se nalazi u historijskom Dupont Circleu.
Ovome privatnom događaju je prisustvovalo više od 60 uglednih zvanica, među njima i bivši američki ambasadori u Bosni i Hercegovini, zvaničnici State Departmenta, osoblje Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu, volonteri organizacije IMBiH, uključujući i njegov Upravni odbor, Savjetnike i Ambasadore.
Tokom svečanog otvaranja, gosti galerije su imali priliku da zajedno obilježe i proslave osnivanje IMBiH, kao i da se bolje upoznaju sa njenim ciljevima i budućim projektima. Pored toga što su inovacija i poduzetništvo među osnovnim ciljevima organizacije, Upravni odbor je sa gostima podijelio svoju viziju za buduće projekte koji su fokusirani na ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine. Ovo uključuje stvaranje poslovnih veza, podržavanje zajedničkih projekata, podsticanje prilika za razmjenu poduzetničkih ideja, saradnju i inovaciju koja za cilj ima ekonomski napredak Bosne i Hercegovine, te  pokretanje Business Foruma.
IMBiH, kao volonterska organizacija sa sjedištem u Washingtonu, ima za cilj da promovira ekonomski napredak Bosne i Hercegovine kroz podsticanje inkluzivne platforme koju čine inovacija i poduzetništvo, kulturne i humanitarne aktivnosti te poslovno umrežavanje.

Više o IMBiH pogledajte na linku www.imbih.org.

 Pripremio:  IMBiH

 

(Fotografije: Djenno Bacvic Photography)

Related posts

Bošnjačka manjina u Hrvatskoj o obilježjima koje je izabrala kao svoje: Ljiljani oduvijek bili bošnjački simbol

Ahmed Husagić za: Svi mi koji živimo u inostranstvu koristimo svaki momenat da promovišemo Bosnu i Hercegovinu

Urednik BiH Info Desk

Tuzlanka Jelena Novaković iz Madrida: Većina Španaca nisu mnogo uplašeni

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment