BiH dijaspora

Švedska: Kompanija Sigrid Therapeutics čija suosnivačica je Sana Alajmović dobitnik godišnje nagrade Almi Invest Startup Pitch

Kompaniji Sigrid Therapeutics i njenoj suosnivačici Sani Alajmović dodijeljena je nagrada Almi Invest’s Startup Pitch za najbolju kompaniju godine na događaju održanom u Štokholmu  28.5.2019.godine na kome je sudjelovalo  više od 300 učesnika, većinom investitora i poduzetnika.

 Ova mlada uspješna poslovna žena bosanskohercegovačkog porijekla ovom prilikom je izjavila da je njen osobni cilj i opredjeljenje da doprinese boljem pozicioniranju  biomedicinske industrije na švedskoj sceni startupova iz oblasti tehnologije.  ‘’Osim što sam nevjerojatno ponosna na pobjedu,  vrlo sam sretna zbog priznanja, ne samo za Sigrid, već i za sektor biomedicinske znanosti općenito”, kaže Sana.  Kompanija  Sigrid Therapeutics je švedska kompanija za kliničku biotehnologiju čiji proizvod SiPore15TM, ​​precizno pripravljena substanca za oralnu upotrebu koja djeluje u crijevima, ima potencijal da postane revolucionarna terapija za niz metaboličkih poremećaja i bolesti za što postoje velike nezadovoljene kliničke potrebe.

Sana Alajmović je članica uprave, suosnivačica i izvršna direktorica firme  Sigrid Therapeutics. Rođena je u Olovu u BiH, a u Švedskoj živi od 1992.godine. Diplomirala je u oblasti biznisa i ekonomije na Stockholm School of Economics. Dobitnica je više nagrada za poslovanje u Švedskoj, a vodeći švedski magazin Veckans Affarer Sanu je 2012.godine svrstao među super talente u oblasti poslovanja u Švedskoj.

BHDINFODESK

Related posts

IGK: Kako su završili Karadžić, Boban i njihovi mentori tako će završiti Dodik i Čović

Editor

U Düsseldorfu: Održana mirna šetnja i Skup za mir u Bosni i Hercegovini

Editor

Bosanac Andrej Gajić rukovodilac u „National Geographicu“: Samo 20 vrsta ajkula je opasno

Editor

Leave a Comment