BiH dijaspora

Bijeli golub ponovo (ne) leti 206/90: ALANU PRVA NAGRADA

Napokon vedrine u ovoj godini. Unuk osvojio prvu nagradu za crtež na konkursu norveškog Ministarstva saobračaja u organizaciji Tryg trafik, koji brine o sigurnosti. Datum dodjele nagrade i prijem kod ministra Knut Arlida Hareidea, zbog situacije sa virusom, biće naknadno odredjen.

ČESTITKE SA SVIH STRANA: Skoro trocifren broj od Norvežana i naših. Zapale za oko dvije. Ingrid Blystad Seim: „Gratulerer, så utrolig kjekt! Imponerade tegning! Aner vi en framtidig kunstner?“; Alma Kapetanović Smajlović: „Bravo, čestitam- genetika je čudo!“ (hoće reči „na djeda“, op.a.)

„Biće od njega nešto…“, davne očeve riječi nakon jednog dramatičnog dogadjaja u Zvorniku. To za svoga starijeg hairliju, a ja ću ponoviti za Alana. Čim se rodio ušao je u „priču“ GljiveMira (darovao zlatnik koji sam dobio na davnom festivalu u Zenici za prvonagradjeni film „Na brdu iznad grada“), ranije čerke Alisa i Ida- Majka se podrazumijeva.

Evo nas na fotosu u Bergenu dok je bio sasvim malešan, a ima opis kako sam doživljavao rijetke posjete. Pristigla još dva unuka, jedna princeza i kamo sreće da sam blizu Bergena i Linza da gledam kako rastu. I pripomognem kao Selim Bešlagić svome unuku Omeru Berbiću. Kao „praktikanta“ onomad poveo sa nama na sastanak  kod gradonačelnika Lukavca, a zgodno je ispalo (i) ono nedavno gostovanje na Face TV.  

Bergen/Foto: S.H.

AH, TE DALJINE:Tako zapalo i skidam kapu svim našima po svijetu koji su na ovaj i onaj način uspjeli. U radosti i žalosti van svake normalnosti i kako se sve može iskomplikovati. Mojima nisam išao dvije godine- nemal proljetos. Alisa iznajmila stan na 10 dana, jer je trebalo prvo u karantin. Odustao, a sada još komplikovanije krenuti iz Bosne. Tako je, kako je.  

Pretpostaviti kojim će Alan putem, a mladji Eldar moguće u fudbalere. Prije dvije godine djaaad pokazao neke „finte“. Haman će (i) od njega „biti nešto“.   

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje. Prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na preko 80 mail adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Njemačka: Druženje mladih, s ciljem upoznavanja, širenja poznansta bh.dijaspore, ali i očuvanja bosanskog jezika

KUDA IDE BIH DIJASPORA(5)-Fikret Kadić: Ni naše (dijaspore) maslo nije baš za ramazana

BHD Info Desk Administrator

Podržite projekat:“Our Tribute to Srebrenica, 2020. (Počast Srebrenici 2020.)”

Editor

Leave a Comment