Sport

DENVER: NAREDNE SEDMICE POČINJE SEDMI BALKAN SOCCER CAMP

banner

Selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine  Slaven Musa specijalni gost na  fudbalskom kampu u Coloradu

Od 20. do 23. juna 2019. godine,  po drugi put Američki grad Denver, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan  Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

“Za kamp u Denveru do sada se prijavilo se preko 70 mladih fudbalera. Inače, kao i predhodni kampovi i ovaj je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih igrača bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope.  Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start BALKAN SOCCER CAMPA. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa selektorom U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine  Slavenom Musom detektiramo i potencijalne “Zmajeve”, i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić fudbalski trener iz Colorada.

Stručno mišljenje o kampu i ovakvom načinu selektiranja zatražili smo i od specijalnog  gosta selektora Slavena Muse koji je za agenciju BHDINFODESK kazao:Kao prvo hvala na pozivu US Soccer Educationa da prisustvujem kampu, te naravno NS/FS BiH koji je dao suglasnost da kao selektor U-19 reprezentacije budem na licu mjesta. Moja očekivanja su da se upoznam sa načinom i organizacijom rada sa mladim igračima u USA. Fokus će također biti i na određenim razlikama u trenažnom procesu kao i usporedba sa načinom treniranja i razmišljanja u odnosu na BiH. Po mom mišljenju ovakvi kampovi su idealna stvar da se mladi igrači pokušaju pripremiti za eventualni nastup u reprezentativnoj selekciji. Na treninzima kao i na utakmicama im se daju jasne upute kao i savjeti za popravljanje pogrešaka. Iz mog dosadašnjeg iskustva smatram da su ovakvi kampovi od velike koristi kako za mlade igrače, a posebno za nas trenere koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa mogućnostima i kvalitetama potencijalnih reprezentativaca.”

Inače, pored selektora Slavena Muse sa igračima u Denveru radit će stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo  Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić i Damir  Zaimović.

Za održavanje kampa obezbijeđen je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca i naravno ne treba napominjati da ima vrhunske uslove za odvijanje ove sportske manifestacije.

Dodane informacije i načinu rada US Soccer Educatioan  možete naći na ofcijelnoj web stranici organizacije– http://ussoccereducation.com/

Semjon Milošević,Murat Alibašić,Slobodan Čobo Janjuš
Five Star Stadium

Pripremio: Namik Alimajstorović – BHDINFODESK

Related posts

Predstavljamo mladog fudbalera Emila Hajdera iz Danske: Kada fudbalski snovi postanu stvarnost

Novi uspjeh 14-godišnje Irme Mujić u Americi

BHD Info Desk Administrator

Prvi rezultati Balkan Soccer Campa: Teodosić i Murtić na probi u FK Bosna Visoko

Leave a Comment