Društvo Zdravlje

Bolujete od dijabetisa: Recept za drastično smanjenje šećera u krvi!

 

Dijabetis je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze.

Ako već bolujete od ove bolesti., trebate znati da nije kraj svijeta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo.

Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate. Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju.

Nepridržavanje pravila u vezi dijabetisa, može dovesti do toga da oslijepite, bude vam amputirana noga ili da umrete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetis ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu.

Ako bolujete od šećerne bolesti potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavjetujte sa ljekarom. Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetisa. Dajte sebi vremena i navići ćete se.

Ovdje ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprječavanju šećerne bolesti, ali i regulisanja istog kod oboljelih.

Potrebni sastojci:

10 ljutih papričica

2  jaja

Priprema:

Razbijte jaja i pomiješajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli.Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi!

Pripremila: Suzana Ćivša

Related posts

Sarajevo: Trinaest anesteziologa napušta Klinički centar

Urednik BiH Info Desk

Uveden policijski sat u Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Njemački mediji/ Nasilje nad izbjeglicama na Balkanskoj ruti: Smijali su se dok su nas tukli

Editor

Leave a Comment