Moj stav Pogledi

Tegeltija: Tužbe svima koji su me doveli u vezu sa koruptivnim radnjama

banner

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija najavio je disciplinske prijave, ali i tužbe za klevetu protiv svih medija, kolega, pojedinaca i političara koji su tvrdili da je povezan sa korupcijom i da bi trebalo da bude ispitivan u svojstvu osumnjičenog.

Kako javlja reporterka BHRT-a Tijana Kecman, Tegeltija je rekao da će njegov pravni tim u narednom periodu analizirati sve izjave, priloge, i tekstove.

Istakao je da ovo nije atak na slobodu medija i javne riječi, nego na pojedince koji su ga optuživali za nešto za šta su, kako kaže, nadležne institucije utvrdile da nije istina.

Dodao je da će, osim pojedine bh. medije, za klevetu tužiti i jedan medij iz Njemačke, ali i sudiju Farisa Vehabovića.

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine danas je imenovao Anicu Vukadin za glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Ona je jednoglasno izabrana na ovu poziciju. Drugi kandidat bio je Milorad Krkeljaš, dok je Luka Borovčanin, koji je bio na listi, prije tri dana odustao od kandidature.

U nastavku sjednice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine će, između ostalog, biti predstavljen i odgovor na zajedničko pismo Delegacije Evropske unije, OEBS-a i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u kojem su izrazili zabrinutost radom bh. pravosuđa.

Related posts

INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA: DODIKOV NAPAD NA ORUŽANE SNAGE JE ATAK NA DRŽAVU BIH

Editor

POGLED IZ AMERIKE: HAJKA NA ALKALAJA

Editor

U emisiji Morgana Frimena Srbi okrivljeni za rat i genocid /VIDEO

Leave a Comment