Dopunske škole

Manchester: Priznanje za bh. dopunsku školu

banner

Općina Manchester (Manchester City Council), bh. dopunska škola u Manchesteru i organizacija Madrasah (MSSM) Network na kraju svake školske godine organiziraju ‘Achievement Day’ za sve dopunske škole koje djeluju na području Manchestera.

Ove godine sudjelovalo je 12 najboljih škola, iz različitih država koje djeluju na području Manchestera.

– Nastavnik i učenik koji su postigli najbolje rezultate u toku te školske godine budu nagrađeni tako što im gradonačelnik Manchestera uruči nagrade. Na taj način motivira djecu i učitelje da postignu što bolje rezultate.

To je i način da djeca, porijeklom iz različitih država, prezentiraju svoje države i kulture, da se upoznaju i druže sa drugom djecom, nauče mnoge zanimljive stvari o različitim kulturama. Tako su i učenici Bh. dopunske škole prezentirali kulturu naše države.

– Bh. dopunska škola u Manchesteru nije velika po broju djece kao u ostalim mjestima, ali to ih ne sprječava da budu aktivni i sudjeluju na različitim manifestacijama – navodi se.

Bh. dopunska škola u Manchesteru osnovana je 2000. godine. Već 19 godina radi, predvođena Sadijom Muminović, na edukaciji djece čiji roditelji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Aktivnosti se provode s ciljem da se promovira Bosna i Hercegovina.

S.M./BHDINFODESK

Related posts

Danska: Konferencija o važnosti i očuvanju maternjeg jezika

Editor

Bošnjački Islamski Centar Hamilton – Bosno i Hercegovino – Sretan ti Dan državnosti!

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne)leti 317: OBRAZOVANJE (NE) GRADI BiH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment