Sport

Denver: Uspješno okončan BALKAN SOCCER CAMP

Slaven Musa selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine: “Naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac.”

 U Denveru je  proteklog vikenda uspješno je okončan četverodnevni  Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.Organizator kampa bio  je US Soccer Education iz Denvera,  čiji strucni tim, u saradnji sa predstavnikom NS/FS BiH gospodinom Slavenom Musom selektorom U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine, “skenirao” potencijalne Zmajeve iz Amerike.

Preko 60 talentovanih dječaka vrijedno je treniralo sve u želji da se baš oni nađu u bilježnici selektora. Borilo se za svaku loptu, upijali potezi i savjeti trenera i po ocjenam prisutnih svi mladi igrači imali su šta, i od koga naučiti. Svoje mišljenje o kampu za agenicju BHDINFODESK dao je i Slaven Musa selektor U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine:  “Prije svega želim da čestitam svim učesnicima, njihovim roditeljima, trenerima, organizatorima na izvanredno odrađenom kampu. Moje impresije oko cjelokupnog kampa su veoma pozitivne. Organizacija je bila na vrhunskom nivou kao i infrastruktura koja je kamp podigla na još veći nivo. Kada je u pitanju trenažni proces mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvatanja nogometa u odnosu na BiH ali sam se uvjerio da i u SAD-u ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku, na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim štabom USSE.  Naša zajednica u SAD-u je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača te organizatorima želim da istraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak suradnje s našim krovnim savezom u BiH.”

O ovom sportskom događaju direktor US Soccer Education Murat Alibašić trener iz Denvera kaže: “Još jedan uspješan projekat je za nama, drago nam je da su ljudi iz Saveza ponovo prepoznali ovakav temeljit i transparentni način rada u otkrivanju talenata. Hvala svim učesnicima, njihovim roditeljima, stručnom stabu, volonterima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da u teškim vremenskim uslovima okončamo ovu sportsku manifestaciju. Posebno veliko hvala selektoru Slavenu Musi koji je zajedno sa nama proveo ovo vrijeme i pomogao nam, da niti jedno talentovano dijete ne promakne oku struke.”

Inače, stručni štab u Denveru činili su iskusni stručnjaci: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić.

 Pripremio: Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK

Related posts

Nekadašnja zvijezda Premiershipa danas radi u svom zagrebačkom kafiću

Editor

Na pomlu novi transfer: Kobiljar u Olimpiji?

Epilog prekida u Mostaru: Par-forfe za Borac, suspenzija stadiona „Rođeni“

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment