Kultura

Promocija 14 knjiga posvećenih srebreničkom genocidu

banner

Programom obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice “Sigurnosne zone UN-a”, Pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje godišnjice genocida, juče je u ovdašnjem Kulturnom centru organizirao promociju knjiga posvećenih srebreničkom genocidu.

Profesor dr. Adib Đozić, predsjednik Pododbora, kaže da je OO ove godine prihvatio finansirati i promovirati 14 djela. Dvije su promovirane u Kulturnom centru, a promocija ostalih 12 knjiga, prema želji autora, obavljena je na trasi “Marš mira 2019”.

Veliko interesiranje privukla je promocija romana “Ponesi izgubljenu ljubav”, srebreničkog profesora i književnika Mirsada Mustafića. Ovo je njegov petnaesti roman objavljen nakon rata, a svi govore o ratnim zbivanjima u Srebrenici.

Posjetioce je interesirala i promocija osme knjige “Monumenta Srebrenica”. Autori ove knjige su grupa istraživača okupljenih oko Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona.

Related posts

DRUGI SASTANAK INICIJATIVNOG ODBORA ZA OSNIVANJE BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA U PRIJEDORU

Urednik BiH Info Desk

Uskoro: Dokumentarni film ReGeneration bti će prikazan u Washingtonu

Kur’an najčitanija knjiga na svijetu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment