Bosnia Appeal

Budimo ljudi budimo humani: Mirsad Hajrić povratnik u Prnjavor treba našu pomoć

banner

Apel za pomoć Mirsadu Hajriću, povratniku u Prnjavor, kojem je potrebno 60.000 eura za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu

Dio jetre će donirati 19- godišnji sin Ado, kako bi spasio život svom babi

Povratnička porodica Hajrić iz Prnjavora ovih dana sa velikim životnim iskušenjem dočekuje najveći muslimanski blagdan – Kurban-bajram.

Dani radosti, blagostanja i porodične sreće, kakve samo ovaj veliki blagdan donosi, u domu Hajrića su zamijenjeni tugom i velikom borbom, sa samo jednom željom – da Mirsad Hajrić, glava porodice, obavi transplantaciju dijela jetre.

Njegova supruga Emira, sinovi Ado i Benjamin, čine sve kako bi njihovom suprugu i babi, omogućili odlazak u Istanbul, gdje bi se obavila hitna transplantacija jetre, za koju je potrebno 60.000 eura. Posebnu težinu ovoj teškoj životnoj priči daje i činjenica da će mlađi sin Ado, koji ima samo 19 godina, donirati dio jetre, kako bi spasio život svom babi Mirsadu.

Vrijedni povratnik Mirsad Hajrić, rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci. U ovoj bolnici strpljivo čeka vijesti o prikupljanju sredstava, kako bi se obavila hitna transplantacija jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu.

Hajrići su čestita i vrijedna povratnička porodica, koja se u Prnjavor vratila 2002. godine. Nakon povratka na svoje prijeratno ognjište, Mirsad je zajedno sa suprugom, svojim radom i trudom, podizao i školovao dva sina. Bio je zaposlen u jednom lokalnom preduzeću, a nakon otkrivanja teške bolesti, nalazi se na bolovanju.

Obzirom da Hajrići ne mogu sami prikupiti novčana sredstva za transplantaciju jetre, pozivaju sve institucije, fondove, ustanove, humanitarne organizacije, ali i sve dobre ljude u našoj domovini i dijaspori, da im pomognu.

Ima li vrednijeg dobrog djela od spašavanja ljudskog života uoči najvećeg blagdana Kurban-bajrama?

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:

UniCredit Bank Banja Luka

Broj žiro – računa: 5517202574059133

Za uplate iz inostranstva:

UniCredit Bank Banja Luka

IBAN: BA395517202880593586

SWIFT: BLBABA22

Kontakt osoba: Emira Hajrić –   065 660 794

Related posts

„RUKE PRIJATELJSTVA“: Svojom donacijom pomozite rad dječije javne kuhinje u Lukavcu

BHD Info Desk Administrator

Žalosno: Nakon dva mjeseca provedenih u londonskim frižiderima, proteklog vikenda rahmetli Razija Fazlić je našla svoj smiraj

Editor

Bosnia Appeal u akciji: Pogledajte u kakvim uslovima žive – obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka

Leave a Comment