BiH dijaspora

VELIKA KLADUŠA: Zlatan Gračanin došao iz Amerike i objesio se u šumi 200 metara od kuće

banner

Rezultati policijske istrage pokazali su da je Zlatan Gračanin (47), koji je već dugi niz godina živio i radio u Sjedinjenim Američkim Državama, jučer počinio samoubistvo u Velikoj Kladuši.

Njegovo tijelo pronađeno je istoga dana u obližnjoj šumi, svega stotinjak metara udaljenoj od porodične kuće.

Iz izvora bliskih policijskoj istrazi ”Nezavisne” saznaju kako je obdukcijom utvrđeno da na tijelu nije bilo tragova bilo kakvog fizičkog nasilja te da je samoubistvo počinjeno vješanjem.

Načelnik Ureda komesara policije Unsko-sanskog kantona (USK) Amer Kozlica rekao je kako je Policijsku stanicu Velika Kladuša u poslijepodnevnim satima nazvala ženska osoba S. G. te prijavila nestanak sina Z. G.

– Policijski službenici, nakon zaprimanja prijave, nastavili su rad na ovom slučaju i u neposrednoj blizini kuće u šumi pronašli tijelo Z. G. – istakao je Kozlica.

Nezvanično se saznaje kako je Gračanin prije dva mjeseca najavio dolazak kući iz Sjedinjenih Američkih Država, te da je njegova majka kobnog dana u blizini kuće pronašla njegovu putnu torbu i lične stvari, nakon čega je, sluteći najgore, obavijestila policiju. U ovome trenutku nije poznato šta bi moglo biti motiv samoubistva.

Related posts

Salkić u Danskoj prisustvovao manifestaciji ‘Sjećanje na žrtve genocida’

BHD Info Desk Administrator

Platform BiH: U Briselu 10. januara zakazani protesti, pridružite se u svojim sredinama!

Editor

Poruka novoj državnoj vlasti u BiH: Treba nam institucionalno lobiranje za istinu

Editor

Leave a Comment