Dopunske škole

Ministar Hadžović održao sastanak s članicom Udruženja bh. učitelja u Danskoj

banner

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Rašid Hadžović i članica Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj Zerem Jahić održali su sastanak na kojem su razgovarali o obrazovanju bh. dijaspore u bosanskim školama u Danskoj, saopćeno je u srijedu na internetskoj stranici tog ministarstva.

Tokom sastanka ministar i Jahić razgovarali su o organiziranju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest. Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj radi na otvaranju što većeg broja škola i njihovom međusobnom uvezivanju putem krovne organizacije čiji je član Zerem Jahić.

Budući da je 25. februara Dan maternjeg jezika, Jahić je po tom pitanju istaknula važnost podrške bh. vlasti poput Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a, što bi po njezinim riječima, zasigurno pomoglo pri organizaciji i radu bosanskohercegovačkih škola u Danskoj i inostranstvu.

Ministar Hadžović iskazao je zadovoljstvo povodom organiziranja bosanskih škola u zemljama u kojima živi bosanskohercegovačka dijaspora te pružio podršku očuvanju i njegovanju materinskog jezika, navodi se u saopćenju.

Related posts

Od naredne školske godine u Makedoniji nastava na bosanskom jeziku

Osigurana jednokratna pomoć studentima iz FBiH koji su trenutno na razmjeni negdje u svijetu

Urednik BiH Info Desk

VKBI pokreće inicijativu o uspostavi javnih ustanova za bosanski jezik

Editor

Leave a Comment