BiH dijaspora

Na Kulturnom festivalu nacija u Ofenbahu posebnu pažnju izazvao je nastup folklorne sekcije „Sevdah“

banner

U njemačkom gradu Ofenbahu već godinama se održava Kulturni festival nacija, a i ove godine su, tradicionalno, učestvovali članovi Bosanskog kulturnog centra Ofenbah.

Zahvaljujući njima, na ovom veoma posjećenom kulturnom događaju ponovo se s ponosom zavihorila zastava BiH, a vrijedne žene BKC Ofenbah i ove godine su se potrudile da posjetioci uživaju u slatkim kulinarskim specijalitetima bosanske kuhinje i u pravoj bosanskoj kahvi. Muški dio je bio zadužen za roštilj i za ćevape, koje po njihovom receptu prave i prodaju već godinama.

I ovaj put, već u ranim večernjim satima, sve je bilo prodato, pa su tako kako Nijemci tako i ostali posjetioci uživali u bh. specijalitetima. Posebnu pažnju izazvao je nastup folklorne sekcije „Sevdah“, a najmlađi članovi svojim nastupom bili su u samom centru pažnje. Na kraju su i mnogobrojni posjetioci, iako je bilo kišovito vrijeme, zaigrali kolo.

Ovaj značajan kulturni događaj u Ofenbahu posjetio je i generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža s Fadilom Junuzovićem.

Ispred BKC Ofenbah Ismet Velagić je javno zahvalio članovima, koji su danima doprinosili u organizaciji, članovima i prijateljima na veseloj posjeti i druženju.

Zahvalio je i njihovim dragim prijateljima iz „Sevdah Frankfurt na dugogodišnjoj podršci i druženju, novim prijateljima iz „Damar Darmstadt“ na podršci i druženju, delegiranom osoblju grada Ofenbaha na posjeti i druženju te gradu na mogućnosti predstavljanja tradicije i kulture Bosne i Hercegovine.

B. Šišić

Related posts

Stuttgart: Uprkos lošem vremenu bosanskohercegovačka dijaspora dala podršku jedinstvenoj domovini

Urednik BiH Info Desk

Telibečirević: U Arizoni živim život kojim sam zadovoljna

Urednik BiH Info Desk

NEW YORK: PANEL U POVODU 1. MARTA – DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Editor

Leave a Comment