Bosnia Appeal

MLADI NIZOZEMCI POMAGALI U IZGRADNJI CENTRA ZA STARIJA LICA U POTOČARIMA

banner

Mladi ljudi iz cijele Nizozemske učestvovali su proteklog mjeseca u izgradnji Centra za starija lica u Potočarima. Neumorna ekipa entuzijasta koja djeluje volonterski kroz holandsku organizaciju Stichting Proplan, dala je svoj maksimum i na visokim dnevnim temperaturama.  Oni tvrde kako je direktna pomoć od jednog procenta za njih kvalitetnija od sto postotnog suosjećanja sa ovim ljudima. To ih je ponukalo da sudjeluju u izgradnji. Posle naporne radne sedmice iskoristili smo vrijeme da se družimo, pa se jedno veče odigrala i prijateljska utakmica između naših uposlenika, članova Reprezentacije beskućnika i njihovih volontera. Organizacija Stichting Proplan je naš dugogodišnji prijatelj i donator na nekoliko projekata.

Izgradnja Centra za starija lica u Potočarima kod Srebrenice, projekat je od velikog značaja za ovo područje i njegova izgradnja se odvija po planiranim aktivnostima i rokovima. . Najsavremeniji centar ovog tipa koji se gradi po evropskim standardima, svaki dan se diže iz zemlje i poprima oblik kompleksa kojem će pozavidjeti svjetski centri za brigu i njegu starijih osoba. Naše korisnice projekta “Ljubav za majke Srebrenice” veže teška sudbina i naš tim se bori da je na trenutak zaborave i ne osjećaju se zapostavljeno. Centar ovog tipa, gdje bi u dogledno vrijeme bile smještene, trebao bi razviti kod ovih žena osjećaj topline i porodičnog ambijenta, iako su svoje voljene članove izgubile u proteklom ratu.

Prilika je ovo da se zahvalimo organizaciji Prolan kao našem dugogodišnjem prijatelju koji pruža podršku našim projektima i prvenstveno ovoga puta samim volonterima ove organizacije na njihovim radnim aktivnostima.

BHDINFODESK

Related posts

Humanitarno udruženje ‘Ruku na srce’: Nijedno dijete bez paketića 2021

Editor

Samir Heralić iz Austrije donirao nekoliko hiljada maski komšijama iz Hotonja

Urednik BiH Info Desk

‘Merhamet’ u 2022. podijelio u BiH pomoć veću od 7,5 miliona KM

Editor

Leave a Comment