Sport

Ljubušak Nikola Katić cenarhalf Glazgov Rendžersa: Potencijalni Zmaj?

banner

Nikola Katić je dvadesettrogodišnji hrvatski stoper, rođen u Ljubušakom. Fudbalsku karijeru započeo je u NK Stolac odatle prelazi u  Neretvanac iz Opuzena, a danas brani boje Glazgov Rendžersa, u koji je prošlog ljeta za dva miliona eura stigao iz Slaven Belupa. Brzo se izborio za svoje mjesto u ekipi, a menadžer slavnog škotskog kluba, legendarni Stiven Džerard (Steven Gerrard) u njemu vidi veliki potencijal pa mu je nedavno dao poboljšani ugovor do 2023. godine.

Za Rendžers je do sada odigrao 41 utakmicu postigavši četiri gola, a od početka ove sezone, starter je bio pet puta u sedam kola, pri čemu je poentirao jednom.

Katić je hrvatski internacionalac. Za mladu reprezentaciju Hrvatske odigrao je osam utakmica, ali ga selektor Zlatko Dalić još nije zvao u A-selekciju. Njegov prethodnik Ante Čačić uvrstio ga je u sastav prije dvije godine, u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, u kojoj je Katić upisao sedam minuta igre.

Budući da to nije bila zvanična utakmica, još ima mogućnost promjene sportskog državljanstva, a reprezentaciji BiH svakako nedostaje pojačanje u odbrani, koja je daleko najranjiviji dio našeg tima. Zukanović i Šunjić polako zalaze u godine, nekoliko je imena koja se rotiraju na ovim pozicijama svakim novim blokovima utakmica, ali još od odlaska Spahića nemamo etabliran stoperski par, koji će činiti neki stub odbrane, s kojim bismo bili sigurni. Sigurno je da imamo kvalitetnih stopera, ali Nikola Katić itekako mora značiti veliki dodatak “Zmajevima”.

On je jednom prilikom rekao da je BiH njegova zemlja jednako kao i Hrvatska. 

BHDINFODESK

 

Related posts

Zenica: Fudbaleri reprezentacije Ukrajine savladali reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Copo Sejo

Tokio: Amel Tuka plasirao se u polufinale

Urednik BiH Info Desk

Zmajevi u baraža u novim dresovima?

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment