Bosnia Appeal

Pridružite se akciji “Nijedno dijete bez paketića”

banner

Volonteri humanitarnog udruženja “Ruku na srce” ponovo otvaraju Djeda Mrazovu radionicu i pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha i potruditi se da nijedno dijete ne ostane bez paketića.

„Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje „Ruku na srce“ nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 2000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

“Vjerujemo da povjerenje koje nam sugrađani ukazuju već godinama, neće izostati ni ovoga puta. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti“, poručila je Najla Hrustan, predsjednica Udruženja.

Paketići će i ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja, a u kojoj će uz Djeda Mraza oživjeti mnogi heroji iz bajki. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje se svake godine sa posebnom pažnjom pripremaju samo za njih.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom o 09:30 do 22:00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12), radnim danima u periodu od 17:00 do 17:30 u prostorijama Fly Yoga Sarajevo (Behdžeta Mutevelića do broja 5) i subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za
akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 12. decembar 2019. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Ogromno srce Vedada Ibiševića: Donirao izbjeglicama fudbalsko igralište

BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS

Italija: Bosanci i Hercegovci novčano pomogli bolnicu u gradu Esine

Editor

Leave a Comment