Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS: Najveći konvoj humanitarne pomoći iz Bosne i Hercegovine stigao na granicu Sirije

banner

Najveći konvoj humanitarne pomoći iz Bosne i Hercegovine koji je MFS-EMMAUS poslao 17. aprila, ostigao je u Reyhanli, u turskoj provinciji Hatay, nedaleko od granice sa Sirijom.

Konvoj dočekuju predstavnici MFS-EMMAUS-a zajedno s predstavnicima Islamske zajednice Šemsom Germićem, glavnim imamom MIZ Ljubuški, Džemalom ef. Salkićem, koordinatorom za društvenu brigu muftijstva zeničkog, Rašidom Orlovićem, tehničkim sekretarom MIZ Tešanj, Esadom Fuškom, koordinatorom MIZ Travnik, Amerom Osmanovićem, koordinatorom za društvenu brigu pri MIZ Zvornik i Amelom Jordamović, predstavnicom Medija centra Islamske zajednice.

Šest stotina tona osnovnih životnih namirnica koje su građani Bosne i Hercegovine donirali preko muftijstva tuzlanskog, travničkog, zeničkog i mostarskog dostavljeno je u logistički centar organizacije IHH, odakle će pomoć biti isporučena u kampove sa sirijskim izbjeglicama te u tri pekare, saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Dodaju kako je Sirija u zadnje vrijeme malo zaboravljena i da ne dolazi toliko pomoći kao ranije. 

“IHH je slao za Siriju i do 20-30 kamiona dnevno, a sad jedan do dva kamiona tako da je ova pomoć itekako dobro došla. Ova pomoć će biti dovoljna za ishranu izbjeglica narednih mjesec dana.Trenutno je stiglo devet šlepera”, navode iz MFS-EMMAUS-a.

Related posts

Sanel Babić pokrenuo akciju: Preko 130.000 dolara skupljeno za Fahrudina Muminovića

BHD Info Desk Administrator

Četvrti humanitarni koncert Amire Medunjanin u Londonu

Opšitna Stari Grad pritekla u pomoć porodici Bjelak

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment