Bosnia Appeal

Očajni otac iz Zenice prodaje svoj bubreg kako bi pomogao kćerki!

banner

Otac sedmogodišnje Zeničanke Lamije Pehlivanović koja je nedavno operisana u Turskoj, na klinici Medical Park, večeras je objavio status u kojem je poručio da prodaje svoj bubreg kako bi prikupio novac za operaciju svoje kćerke koja bi joj omogućio da jede svojim ustima.

Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 evra.

Porodica je dobila predračun, a iz klinike su im poručili da im se jave kada prikupe novac koji je potreban za operaciju, a osim tog iznosa, zavisno o vremenu oporavka za Lamiji će biti potrebno mnogo više od navedenog iznosa zbog čega je im potrebna pomoć dobrih ljudi.

S obzirom na tešku finansijsku situaciju i nedostatak novca, Lamijin otac Kemal se odlučio na prodaju bubrega.

Porodica je do sada prikupila blizu 3.000 evra, a potrebno je nešto više deset hiljada evra samo za operaciju dok troškovi transfera i postoperativnog tretmana kao i boravka nisu uračunati.

Lamiji možete pomoći i vi pozivom na broj 090 291 030 donirate 2 KM za Lamiju Pehlivanović samo BH Telekom mreža, ali i uplatom na žiro račun.

Related posts

MATICA BOŠNJAKA SANDŽAKA: HITAN APEL SVIM BOŠNJACIMA SVIJETA!

Editor

U Ministarstvu sigurnosti BiH otvoren namjenski podračun za uplatu finansijske pomoći u borbi protiv virusa COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Ubrano 50 tona krompira na MFS-EMMAUS-ovoj farmi kod Potočara

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment