Bosnia Appeal Najčitanije

Pomozi.ba: 20-godišnji Abdulrahman, izbjeglica iz Sirije koji je u Zvorniku ostao bez nogu, treba našu pomoć

banner

Dvadesetogodišnji Abdulrahman kao dječak je sa bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću i to u BiH. U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Abdulrahman i njegov brat Muhammed nisu ni slutili šta bi ih moglo zadesiti kada su iz Turske u kojoj su boravili posljednjih nekoliko godina krenuli prema EU. Razdvojili su se od porodice i pobjegli od rata nadajući se da će izbjeći smrt, ranjavanja i strašne scene, ali je Abdulrahman i tri hiljade kilometara od kuće, u dalekoj Bosni i Hercegovini ostao bez nogu te je zadobio težu povredu glave.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM) preuzela brigu o njima.

Abdulrahman je trenutno smješten u jednoj privatnoj ustanovi za zbrinjavanje starih i bolesnih lica u Sarajevu, a ogromnu podršku mu pružaju i razni volonteri, kao i mnoge druge organizacije koje su mu se stavile na raspolaganje. Brat Muhammed je u obližnjem hostelu, kako bi se i on mogao brinuti o Abdulrahmanu.

“S ciljem da mladiću pomognemo da dobije proteze za obje noge, pokrećemo apel jer zajedno mnogo lakše možemo skupiti dovoljno novca da pomognemo Abdulrahmanu da prevaziđe ove teške trenutke. U te svrhe do kraja decembra će u funkciji biti telefonski broj 17007, jedinstven za sve operatere, a putem kojeg se doniraju 2 KM. Svi koji žele mogu pomoći i putem standardnih računa Pomozi.ba organizacije”, naveli su iz organzacije Pomozi.ba.

Računi za uplate:
PayPal:
paypal1@pomozi.ba
Za novčane uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Bank BiH
154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za Abdulrahmana

Za novčane uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji:
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Za Abdulrahmana
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich

Pripremila: Suzana Ćivša

Related posts

KUDA IDE BIH DIJASPORA (17) Ernad Deni Čomaga: BiH Lična karta za dijasporu bez bh-državljanstva?

Editor

Mladu Cazinjanku, Anelu – Dženanu Merdanović nagradila belgijska kraljica

Editor

Ni koronavirus nije prepreka: Bosanskohercegovački centar u Derbyu pomaže azilante i migranate iz tog grada!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment