Biznis

Bosanske papuče od ovčijeg krzna na tržištu Amerike

banner

Tim Intuitive predvođen Tahirom i Sabinom Bisić proizveo je papuče od ovčijeg krzna. Veći dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope, pa i u SAD-u. Nadaju se da će biti prepoznate i u BiH.

Ajna Ključanin iz Intuitiva tima pojašnjava da su povezali standardni oblik kućnih papuča s bosanskom ovčijim krznom. Napravili su kombinaciju, ugodnu za zimski period. Na dizajnu je radila Sabina Bisić, a uključene su i žene koje šiju i pripremaju Intuitivine proizvode.

Kreativna direktora Intuitive Sabina Bisić naglašava da njihovi proizvodi (papuče i espadrile) imaju poseban dizajn, a koriste domaće resurse i sirovine gdje je to moguće. Njihova priča je već prepoznata kao primjer dobre prakse investicija dijaspore u kreativni sektor u Bosni i Hercegovini.

Ranije ove godine tim Intuitive predvođen Tahirom i Sabinom Bisić domaćoj javnost ponudio je espadrile, kupce su pronašle širom svijeta. Ti mladi ljudi odlučili su investirati u domovinu i pokrenuti novi brand, temeljen na bosanskim prirodnim materijalima, te nastavljaju s razvojem ponude.

N.A.

Related posts

Tuzla – Beč : Nova avio linija od 27. aprila

Predlažemo bh. dijaspori uzbudljivo putovanje sa divnim krajolikom: vozom ponovo prema jugu

Suad Nijemčević jedan je od najiskusnijih bh. pilota

Editor

Leave a Comment