Bosnia Appeal

Humane zvijezde BiH i veterani Čelika skupili 11.500 KM za Ajdina i Vedada

banner

Organizatori humanitarne malonogometne utakmice između ekipe Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i veterana Nogometnog kluba Čelik, koja je u nedjelju u Gradskoj areni ”Husejin Smajlović” u Zenici okupila oko 1.500 gledatelja, objavili su da su od prodaje ulaznica skupili 11.500 KM.

Čitav iznos bit će uplaćen za liječenje dvojice mališana iz tog grada, devetogodišnjeg Ajdina Žigonje i petogodišnjeg Vedada Hadžića. ”Njihova radost, sreća i osmijesi svima su nam dali ogromnu nadu da će upravo oni iz svojih, važnih utakmica izaći kao pobjednici”, rekao je predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Đidić, koji je bio jedan od inicijatora organiziranja ove utakmice. Dodaje kako je ovo bila treća humanitarna utakmica, a izrazio je nadu da će uskoro organizirati i neke druge akcije, kojima će pomoći onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

Tim Humanih zvijezda, na čijoj su klupi sjedili bivši selektor bh. reprezentacije Fuad Muzurović, bivši selektor mediteranske reprezentacije Husnija Arapović, bivši košarkaški reprezentativci Samir Avdić i Ivan Opačak te bivši nogometni reprezentativac Elvir Bolić, na terenu je predvodio najbolji bh. atletičar Amel Tuka, bivši kapetan bh. reprezentacije Vlatko Glavaš, reprezentativci Veldin Musić… Za tim veterana NK Čelik, između ostalih, nastupali su i bivši reprezentativci Nermin Šabić i Senad Brkić.

Related posts

Goraždani iz Skandinavije prikupili 5.700 KM za lijekove siromašnim sugrađanima

Editor

Švedska: “Merhamet” prikupio 30.000 KM za deset javnih kuhinja u BiH

Editor

MFS-EMMAUS: Podjelio preko hiljadu obroka migrantima u kampu Lipa

Editor

Leave a Comment