BiH dijaspora

BOSANSKA NOĆ U BEČU

U subotu, 23.11.2019. u glavnom gradu Austrije održana je „Bosanska noć u Beču“.
Dvosatni kulturno-zabavni program upriličen je povodom obilježavanja Dana državnosti BiH ali i Općeg/opšteg mirovnog sporazuma za BiH. U programu je nastupilo preko 70 umjetnika iz Bosne (FBiH i RS-a) koji su, svojim profesionalnim nastupom, oduševili brojne posjetitelje.
Program je počeo prikazivanjem kratkog filma o Bosni i Hercegovini. Nakon pozdravnih riječi gosp. Ragiba Delića u ime domaćina-suorganizatora te obraćanja gosp. Kemala Kozarića, veleposlanika/ambasadora BiH u Beču nastupili su: KUD“Ilhamija“ Ž. Polje, Žepče, HKUD“Gromovnik“ N. Šeher, Maglaj, KUD“Miloš Kupres“ Kožuhe, Doboj, Plesni par Glorija, Nedić i Jovan Dadovski iz Doboja, pučki pjesnik Pero Jukić Pop, kvartet harmonika iz Srednje, muzičke škole iz Zenice, ženski zbor „Empcianae“ Žepče, pjevači Nerma Vrabac i Ante Kelavić, te glumac Semin Smajlović.
Na kraju programa, urednik i voditelj projekta, Marinko Kelavić se zahvalio vrlo zadovoljnoj publici, donatorima i Federalnoj televiziji koji su pomogli u realizaciji ovog mega-projekta.
Organizatori programa su bili: Institut za stručno-informativno-kulturnu djelatnost i ispitivanje javnog mišljenja u BiH i EU-državama iz Beča (Austrija) i PESRD “Oaza mira“ Maglaj (BiH).

Marinko Kelavić, prof.

HKUDGromovnik N.Šeher,MaglajKUD Ilhanmija Ž.Polje, ŽepčeKUD Miloš Kupres Kožuhe, Dobojpublika- veleposlanik Kozarić Umjetnici sa veleposlanikom KozarićemSemin Smajlović Glorija Nedić i Jovan Dadevski Pero Jukić Pop

Related posts

Dvadesetogodišnji član SPD-a u Njemačkoj Anes Hasanbegović: BiH je zrela za crvenu revoluciju

Editor

Sabiha Gokčen – Prva pilotkinji borbenog aviona bošnjačkog porijekla

Njemačka: Adnan Fejzović je došao iz Vogošće, danas proizvodi najtraženije motore

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment