Sport

Danas starta Prvo svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu

banner

U organizaciji Grada Cazina, Gradskog sportskog saveza i Ureda za dijasporu te u tehničkoj organizaciji Udruženja “C-liga”, u Cazinu će se u četvrtak i petak, 26. i 27. decembra, održati Prvo svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u malom nogometu.

Inicijativa je došla od same cazinske dijaspore, koja svake godine dolazi kući na novogodišnje praznike. Učestvovat će osam reprezentacija sačinjenih od Cazinjana zaposlenih u inozemstvu, a izvlačenje parova obavljeno je u kabinetu gradonačelnika Cazina. U grupi A su Njemačka, Holandija, Austrija i Slovenija, a u grupi B Turska, Italija, Lihtenštajn i Švicarska. Svečano otvorenje Prvenstva je u četvrtak, 26. decembra, u 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Cazin, nakon čega slijedi odigravanje utakmica po grupama.

Za 17 sati predviđena je utakmica revijalnog karaktera između “Ljutih Krajišnika” i Gradske uprave Cazin, dok su od 18 sati na rasporedu polufinalni mečevi. U petak, 27. decembra, od 13:30 sati odigrat će se utakmica za treće mjesto, od 14 sati na rasporedu je meč revijalnog karaktera između Gradske uprave i Dijaspore Cazin, dok je finale na rasporedu od 14:45 sati. Nakon finalne utakmice, bit će proglašene četiri najuspješnije reprezentacije, zatim fer-plej ekipa, najbolji trener i “drim tim” Prvenstva. Očekuju se kvalitetne utakmice i zanimljivo takmičenje, kao i dobra posjeta ljubitelja malog nogometa.

BHDINFODESK

Related posts

Utica – SAD: Uskoro prvi bosanskohercegovački profesionalni fudbalski klub u Americi

Urednik BiH Info Desk

Analiza: Liga nacija bila je lijepa varka, prosječnu selekciju BiH vodio je nedorasli Prosinečki

Editor

HOLANDIJA: DŽENIS KUBUROVIĆ ŠAMPION U AMATERSKOM BOKSU

Leave a Comment