BiH dijaspora

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Den Haagu organizirana promocija knjige novinara Dževdeta Tuzlića “Život na stiku”

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Den Haagu, u petak 17. januara 2020. godine organizirana je promocija knjige “Život na stiku”, poznatog bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića.

Promociji je prisustvalo stotinjak građana porijeklom iz BiH, kao i predstavnici međunarodne zajednice i diplomate akreditirane u Den Haagu.

Govoreći o knjizi, ambasadorica u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković i filmska kritičarka, direktorica Eastern Neighberhood Film Festivala Rada Šešić, istakle su kako je knjiga “Život na stiku” – sa podnaslovom 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima – svojevrsni hod kroz vrijeme u kojem protagonisti kulturne scene zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama i rezultatima. Naglasile su kako ova knjiga govori o susretima autora sa poznatim stvaraocima iz književnog, filmskog, teatarskog i likovnog života ne samo iz BiH, nego Evrope i svijeta. Knjiga kao takva predstavlja važno historijsko svjedočenje o kulturnoj i umjetničkoj baštini Bosne i Hercegovine. 


“Ladies”

Autor knjige je sa svoje strane izrazio zadovoljstvo što je prva međunarodna promocija održana u Nizozemskoj, zemlji u kojoj su građani porijeklom iz BiH, prepoznati kao jedna od najbolje integriranih zajednica u nizozemsko društvo, i koji su svojim zalaganjem i radom postigli visok stepen poštovanja u novoj sredini. 

Nakon Den Haaga, knjiga je promovirana i u Rotterdamu i Eindhovenu, uz prisustvo i podršku udruženja građana Bosne i Hercegovine koji žive u tom dijelu Nizozemske, a riječ je o Platformi BiH, krovnoj organizacije bh. dijaspore u Nizozemskoj /Rotterdam/, kao i grupi “Ladies” iz Eindhovena.

MVP BIH

Related posts

Göteborg: Dr. Majda Mehmedović, ponos BiH

Urednik BiH Info Desk

Od 21. do 28. jula Tuzli: Međunarodna ljetna škola klasične gitare uz podršku umjetnika iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

Mubina Vrtagić, Slovenija: Ponosno predstavljam Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment