Društvo

Istraga ne daje rezultate: Još se ne zna ko je poslao metak u Parlament BiH

U zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine još 6. novembra 2019. godine je poštom stigla koverta u kojoj se nalazio metak, ali još uvijek istraga nije urodila plodom. 

Držana agencija za istrage i zaštitu i bh. policijske i sigurnosne strukture uspostavile su saradnju s kolegama u Srbiji i rade na ovom slučaju, ali pomaka nema niti se još uvijek zna ko je i zbog čega poslao kovertu s metkom. Na cedulji je bila ispisana poruka “sa verom u Boga, život ili smrt”.

Koverta je kako smo ranije pisali stigla iz glavnog grada Srbije, a metak je bio upakiran u tufer. Pošiljka je zaprimljena na pisarnici Zajedničke službe Institucija BiH. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebala stići u ruke. 

Tužilaštvu BiH su predati izvještaji o mjerama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem.

Ista pošiljka je stigla i u prostorije Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru u Srbiji, a navodno je još nekoliko istih koverata poslano tog 6. novembra. 

Patria

Related posts

Do sada za dženazu u Srebrenici spremni posmrtni ostaci 11 žrtava

Urednik BiH Info Desk

Zemljotres u Zagrebu

Urednik BiH Info Desk

Prijevremeni izbori 2019: SNSD kandidovao Eminu Mešić za načelnicu Bosanskog Petrovca

Editor

Leave a Comment