BiH dijaspora

Australija: Banjalučanka u stanu krila drogu vrijednu 300 miliona dolara

Suđenje Aleksiji Vračar (24), porijeklom iz Banjaluke koja je uhapšena u Sidneyu kada su u njenom stanu pronađeni droga vrijedna oko 300 miliona eura, oružje i lažna dokumenta, trebalo bi da počne u lokalnom sudu u Paramati. Aleksija Vračar uhapšena je početkom decembra zbog sumnje da je učestovala u organizovanom uvozu “ajsa” (metil-amfetamina). Naime, njeno hapšenje uslijedilo je dva mjeseca nakon što je granična policija u teretnom skladištu u Sidneyu otkrila 768 flašica chili-sosa dopremljenih iz SAD, u kojima je, umjesto sosa, bio metil-amfetamin, piše Blic.
Istraga ovog slučaja pokazala je da je droga trebalo da stigne na adresu na kojoj se nalazi preduzeće Aleksije Vračar. Na vrata Aleksijinog stana istražitelji su zakucali u namjeri da je ispitaju o lažnim dokumentima koje je koristila prilikom otvaranja nekoliko firmi. Međutim, pretresom njenog stana pronađena je pozamašna svota novca, oružje i droga. U stanu u zapadnom Sidneyu koji je koristila zaplijenjeno je više od 640.000 dolara, jedna skraćena puška, dva poluautomatska pištolja, nekoliko SIM kartica, mobilnih telefona, vagica i mašina za brojanje novca
Pronađeno je i dva kilograma droge MDMA, 264 kilograma kokaina i 337 kilograma kanabisa. Na osnovu toga pravosudni organi Australije, osim za trgovinu narkoticima, terete je i za nezakonito posjedovanje oružja i za posjedovanje falsifikovanih isprava na osnovu kojih je osnovala četiri preduzeća koja su služila kao paravan za uvoz narkotika, što dodatno otežava njenu situaciju. Skladište Pošiljka koja je pronađena u oktobru u skladištu sadržavala je 768 boca chili sosa, a testiranje je pokazalo prisustvo metil-amfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga-led. Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metil-amfetamina, čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

BHDINFODESK

Related posts

Bosanskohercegovačka dijaspora: Niko iz Bosne i Hercegovine nije protjeran da bi bio iseljenik!

Urednik BiH Info Desk

BURLINGTONSKA PODRŠKA HADŽIKADIĆEVOJ PLATFORMI ZA PROGRES

Gužve na izlazu iz BiH: Dijaspora se vraća “kući”

Editor

Leave a Comment