Sport

U susret desetom po redu Balkan Soccer Campu: Hvala donatorima i volonterima!

Jubilarni deseti po redu Balkan Soccer Camp bit će po prvi put održan na Istočnoj obali SAD od 04. do 07. juna 2020. godine u Hartford – Connecticut bizu New Yorka.
Svi oni koji su upućeni u rganizovanje ovakvih zahtjevnih manifestacija znaju da bez pomoći stručnog tima, volontera i naravno sponzora veoma je teško organizovati ovakve sportske dogadjaje.
Ovaj put US Soccer Education iz Denvera želi se zahvaliti prijateljima kampa i kompanijama koje su u proteklom periodu pomagale organizovanje ove sportske manifestacije. Direktor USSE Murat Alibašić kaže: “Gospodin Adnan Reizović je na proteklom kampu u Dalasu za održavanje kampa USSE besplatno ustupio kompletan sportski centar i svu potrebnu sportsku opremu, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni. Pri tome gospodin Reizović je na svakom koraku bio pri ruci učesnicima na kampu. Šta drugo reći nego “kapa do poda” i hvala na svemu. Na istom kampu restoran “Beno’s NYpizza Valley Ranch” se tokom održavanja kampa brino za ishranu stručnog štaba i gostiju. Za plaćanje nije htjeo ni da čuje, kako sam gazda kaže to je najmanje što je mogao učiniti za organizatore kampa. Naravno veliko mu HVALA.”

Kamp na Istočnoj obali nije se još ni zahuktao a već su se javili ljudi koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove sportske manifestacije. Tako je prevoznička kompanija BHF Logistic vlasnika gospodina Zlatana Husića donirala $500 a Insurance firma “Miki Reality,LL- Nermin Miki Durić” $250, za kupovinu dodatne sportske opreme. Fudbalski trener Ferid Zimić iz Connecticut je vec obezbjedio potrebnu sportsku opermu i rekvizite za kvalitetne treninge mladih fudbalera. Firma Bosna Market će na ovom kampu doniratu hranu za stručni štab, a već se priprema da u toku kampa učesnicima i gledaocima bude pri ruci te da im na stadion i hotel dostavi potrebnu hranu i piće. Uz to Bekir Ahmetović domaćin Balkan Soccer Camp maksimalno se vtrudi da sama organizacija kampa bude perfektna.


Ovaj put specijalni gost kampa je bivši legendarni fudbaler i trener FK Sarajevo Zijad Švrakić koji je će na terenu direktno prenositi svoje bogato trenersko iskustvo mladim talentima. Pored njega stručni tim US Soccer Education, činit će uhodana ekipa trenra Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Murat Alibašić, Semjon Milosević i Nedim Runda.

Tekst i Foto: BHDINFODESK

Related posts

Borussia Dortmund objavila: Novi trener kluba je Edin Terzić

Editor

Na ovim TV kanalima možete večeras gledati utakmicu između BiH i Italije

BHD Info Desk Administrator

Semjon Milošević: Na Balkan Soccer Camp-ovima otkrili smo 30 talenata iz Amerike

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment