Društvo Zdravlje

Med i limun preporuka za zdrav život!

banner

Većina ljekara koji su zaista spremni dati dobre savjete svojim pacijentima, najvjerojatnije će uključiti med i limun u svoje preporuke za zdrav život. Kako oni djeluju na naš organizam?
Ljekari iz cijelog svijeta potvrdili su da ispijanje čaše limunade s medom svakog dana donosi velike zdravstvene prednosti za ljudski organizam, a evo i što pod tim podrazumijevaju, odnosno na koji način ova kombinacija djeluje na ljudski organizam.

Poboljšava zdravlje crijeva

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih crijeva, a mješavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je nužan kada se probudite.

Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želučane zidove ostavlja u stabilnom stanju za probavu hrane koja se uzima tokom dana. Također, limunov je sok koristan kada je riječ o ublažavanju nadutosti i refluksa.

Čisti probavni sustav

Tokom probave, neke prehrambene tvari imaju tendenciju da se skupljaju u probavnom sustavu.

Čaša limunade s medom nakon svakog obroka očistit će sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Podiže imunitet

Svi mrzimo biti bolesni. Zato, kada imate priliku, trebali biste izdvojiti malo vremena i usredotočiti se na jačanje svog imunološkog sustava.

Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripe. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su nužni pri liječenju oštećenja kože.

Smanjuje kiselost organizma

Kada je tijelo pretjerano kiselo veća je vjerojatnost da ćete dobiti neku infekciju.

Nakon što se razgradi, mliječna kiselina u organizmu može se nagomilati do opasne razine koja je loša za organizam, čineći ga ranjivim na sve vrste infekcija.

Zbog toga bi tijelo trebalo imati uravnoteženu razinu kiselosti u svakom trenutku. Limunska i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu topljive su u krvi, za razliku od drugih kiselina.

Ako svakog dana popijete jednu čašu limunade s medom, sigurno ćete osjetiti promjene u vašem tijelu.

Potiče hidrataciju

Podrazumijeva se da tijelo u svakom trenutku mora biti hidrirano. Kada je tijelo u dehidriranom stanju, povećava se naprezanje kardiovaskularnog sustava, a dolazi i do češće pojave zatvora. Konzumacijom limunade s medom mogu se izbjeći ove komplikacije, navodi Health and Human Research.

Potiče gubljenje kilograma

Limun sadrži pektin i druga vlakna koja suzbijaju osjećaj gladi kada se konzumiraju.

Kada mješavina limuna i meda stigne do želuca, reakcija između katalizatora pankreasa i meda povećava brzinu metabolizma i potrošnju masti u tijelu, čime se povećava i postotak izgubljenih kilograma.

Poboljšava izgled kože

Crvenilo i upala kože rezultat su nečistoća u krvi. Uz pomoć meda, krv se može pročistiti i upale na koži se smanjiti. Kako mješavina kruži tijelom, ona održava blistavu kožu tokom cijelog dana.

BHDINFODESK

Related posts

Britanci našli zamjenu za Zrće? U Bugarskoj pivo plaćaju 8 kuna i zabavljaju se luđe

BHD Info Desk Administrator

Biskup Komarica: Nadam se da će Papa pitati Dodika gdje je 95 posto katolika iz RS

Urednik BiH Info Desk

Stranci koji su poslovno ili turistički boravili u Njemačkoj neće biti kažnjavani zbog isteka vize

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment