Društvo

Održan 6. Sajam turizma i eko-proizvoda „STEP- Jajce 2019.”

U Jajcu jeproteklog vikenda održan 6. Sajam turizma i eko-proizvoda „STEP- Jajce 2019.”, čime je zvanično zatvorena i turističke sezona u Jajcu, gradu kojeg je ove godine posjetilo nešto više od 100.000 turista.

Ove godine okupilo se preko 35 proizvođača eko proizvoda iz svih gradova iz naše zemlje, a otvorio ga dr. Nisvet Hrnjić, ministar u Vladi SBK-a.

Ispred Općine Jajce obratili su se načelnik Općine Jajce Edin Hozan, predsjedavajući Vijeća Općine Jajce Ivo Šimunović te organizator sajamske manifestacije direktor JU Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Anto Brtan.

Ovogodišnji sajam nešto je izmijenjen u odnosu na one iz prethodnih godina. Održao se u jesen i to na dvije lokacije, centar grada – između travničke i banjalučke kapije i Stočna pijaca „Hrastovi“ u naselju Karići.

Sajam je osmišljen s ciljem prezentacije i promocije poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od poljoprivrednih proizvoda proizvođača s područja općine Jajce, a imao je i ima takmičarski karakter.

U večernjim satima ispred platoa Doma kulture Jajce održan je kulturno-zabavni program, nastupila je lokalna grupa Lazy band.

Ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

BHDINFODESK

Related posts

Zemlje Šengena uvode vize američkim državljanima

BHD Info Desk Administrator

Uhapšen granični policajac: Uzeo 20 eura i u BiH pustio tri osobe iz rizičnog područja

Urednik BiH Info Desk

Stranci koji su poslovno ili turistički boravili u Njemačkoj neće biti kažnjavani zbog isteka vize

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment