Kultura Muzika

Teatre El Musical u Valensiji: Armin Muzaferija otvorio renomirani festival kulture “Mostra Viva del Mediterrani”

banner

Armin Muzaferija u okviru evropske turneje, koju su obilježili vrhunski zapaženi nastupi u Antwerpenu i Luxembourgu, je oduševio Špance.

Na najbolji, muzički način prožet elementima kulture našeg naroda, naš pjevač je protekle sedmice u prepunoj veličanstvenoj dvorani Teatre El Musical u Valensiji bio istinski ambasador naše zemlje.

Muzaferija je u pratnji tesavvufskog ansambla Mesudija imao čast da otvori renomirani festival kulture “Mostra Viva del Mediterrani“, koji se već dugi niz godina održava u Valensiji, a okuplja istaknute španjolske i internacionalne umjetnike iz različitih oblasti- od muzike, plesa, književnosti, vizuelne umjetnosti.

Da dobar glas daleko putuje, Armin je pokazao u Španjolskoj, gdje je opčinio brojnu publiku, i učinio da se ona zaljubi u melos Balkana i Bosne i Hercegovine.

Prepunom salom u centru Valensije, u hramu kulture ovog grada u kojem nastupaju svjetski umjetnici, odjekivale su melodije naše tradicionalne muzike zahvaljujući našem umjetniku, čiji muzički identitet odavno izlazi iz okvira naše zemlje, a sve više je prepoznat i poštovan širom Evrope.

“Bila je izuzetna čast svirati u zemlji u kojoj je muzika jako cijenjena, a još veća čast je predstaviti našu kulturu ljudima Mediterana”, kaže Armin Muzaferija.

BHDINFODESK

Related posts

BHFF PREDSTAVLJA UMJETNIKA-U-REZIDENCIJI ZA 2018. GODINU: ELDINA HERIĆA

Travnik: Svečano otvorena restaurirana Šarena džamija

Editor

Armin Muzaferija pred koncert u glavnom gradu BiH: Sarajevo, Žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen

Editor

Leave a Comment