Moj stav

Jadranka Kosor: Nečuveno je da jedan političar u 21. stoljeću ne poštuje odluke Ustavnog suda

banner

Bivša hrvatska premijerka i bivša predsjednica hrvatskog HDZ-a Jadranka Kosor bila je gost u Dnevniku D Federalne televizije, govorila je o političarima i državnicima, o legalistima i samovolji, nacionalizmu, dobrosusjedskim odnosima i politici

Bivša premijerka Hrvatske komentirala je otvorenu blokadu vlasti od strane Milorada Dodika.

„Ako je Dan Republike Srpske označen kao neustavan, onda svi oni koji ga slave krše odluke odluke toga najvišeg tijela, ako je nešto neustavno onda je neustavno. Prisjećam se jedne proslave na kojoj je odlikovana jedna osoba koja je u Hrvatskoj proglašena ratnim zločincem, to je za mene jednostavno neshvatljivo i neprihvatljivo.

A, što se tiče gospodina Dodika kao političke osobe, meni je potpuno nerazumljivo da neki političar u 21. stoljeću u Europi na bilo koji način krši, primjerice, odluke međunarodnih kaznenih sudova koji su osnovani voljom Ujedinjenih naroda. Tu mislim primjerice na Međunarodni kazneni sud u kojem su Karadžić i Mladić proglašeni ratnim zločincima, a političar u 21. stoljeću, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine zapravo ih na svaki način slavi. To je nešto što se teško može objasniti bilo kome tko poštuje vladavinu prava“, rekla je Jadranka Kosor, a prenosi BHDNFODESK.

Related posts

Matthew Field: Kad nedodirljivi odu u zatvor, vratit će se povjerenje građana

Editor

NOVI OPASAN I IZAZOVAN KORAK RS

Urednik BiH Info Desk

Zija Dizdarević: BiH kao otvoreno pitanje

Leave a Comment