BiH dijaspora

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH URUČIO PRZNANJE PROFESORU EMIRU RAMIĆU

banner

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je bosanskohercegovačku dijasporu u Kanadi. Tom prilikom predsjedavajući Komšić se sastao sa predstavnicima bosanskohercegovačkih organizacija i zajednica u Kanadi. Komšić se zahvalio bosanskohercegovačkoj dijaspori na svemu što čini za državu Bosnu i Hercegovinu u Kanadi. Komšić je bio glavni govornik na veličanstvenoj akademiji povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održane u Torontu.

Prilikom posjete Kanadi predsjedavajući Komšić je uručio priznanje profesoru Emiru Ramiću za dogogodišnji rad na planu odbrane i jačanja bosanskohercegovačkih interesa u Kanadi. Zahvaljujući se predsjedavajučem Komšiću, Ramić je istakao: “Čast je primiti priznanje od predsjedavajučeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Zlatnog ljiljana Željka Komšića prilikom prve državne posjete jednog predsjednika Bosne i Hercegovine u Kanadi. Ovo priznanje djelim sa svima onima koji vole Bosnu i Hercegovinu. Jer pravo na Bosnu i Hercegovinu imaju samo oni koji je vole”.

Priznanje su dobili i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj i bivši ambasador Bosne i Hercegovine u SAD Haris Hrle.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je bio u prvoj, zvaničnoj, državnoj posjeti Kanadi. Tom prilikom je imao veoma uspješne susrete sa premijerom Kanade Justin Trudeao,
guvernerkom Kanade Julie Payette, i ministrom vanjskih poslova Kanade Francois-Philippe, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Autor: B.net

Related posts

Wizz Air uspostavlja bazu u Butmiru i uvodi devet novih aviolinija iz Sarajeva

Editor

Protekle godine za devet mjeseci bh. dijaspora u BiH poslala 2,7 milijardi KM

BHD Info Desk Administrator

Salzburg: Armin Muzaferija održao izvanredan koncert

Editor

Leave a Comment