BiH dijaspora

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH URUČIO PRZNANJE PROFESORU EMIRU RAMIĆU

banner

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je bosanskohercegovačku dijasporu u Kanadi. Tom prilikom predsjedavajući Komšić se sastao sa predstavnicima bosanskohercegovačkih organizacija i zajednica u Kanadi. Komšić se zahvalio bosanskohercegovačkoj dijaspori na svemu što čini za državu Bosnu i Hercegovinu u Kanadi. Komšić je bio glavni govornik na veličanstvenoj akademiji povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održane u Torontu.

Prilikom posjete Kanadi predsjedavajući Komšić je uručio priznanje profesoru Emiru Ramiću za dogogodišnji rad na planu odbrane i jačanja bosanskohercegovačkih interesa u Kanadi. Zahvaljujući se predsjedavajučem Komšiću, Ramić je istakao: “Čast je primiti priznanje od predsjedavajučeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Zlatnog ljiljana Željka Komšića prilikom prve državne posjete jednog predsjednika Bosne i Hercegovine u Kanadi. Ovo priznanje djelim sa svima onima koji vole Bosnu i Hercegovinu. Jer pravo na Bosnu i Hercegovinu imaju samo oni koji je vole”.

Priznanje su dobili i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj i bivši ambasador Bosne i Hercegovine u SAD Haris Hrle.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je bio u prvoj, zvaničnoj, državnoj posjeti Kanadi. Tom prilikom je imao veoma uspješne susrete sa premijerom Kanade Justin Trudeao,
guvernerkom Kanade Julie Payette, i ministrom vanjskih poslova Kanade Francois-Philippe, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Autor: B.net

Related posts

Mirsad Hadžikadić je osnivač i dekan Fakulteta informacionih tehnologija u Charlotteu u Sjevernoj Karolini objavio kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Bijeli golub ponovo (ne) leti 52/ 205: FIKRETA (KUNOSIĆ) HAMBIRALOVIĆ 1929 – 2020

BHD Info Desk Administrator

KUDA IDE BIH DIJASPORA(5)-Fikret Kadić: Ni naše (dijaspore) maslo nije baš za ramazana

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment