Moj stav Najčitanije Pogledi

Bližili nam se Sudnji dan: Opomene stizale, a mi ih ignorirali i bahato se ponašali

banner

TETA KORONA DO TRONA

NEĆE NAS UNIŠTITI KORONA, NEGO POHLEPA I MRŽNJA. MI SMO ZEMLJU ZAGADILI. ŠUME UNIŠTILI. VODE ZAMUTILI… UDALJILI SE JEDNI OD DRUGIH.

Opomene stizale: poplave, požari, zemljotresi… a mi sve ignorirali. Zatvarali oči. Nije se imalo vremena ni za šta ljudsko. Zaboravili na familiju, na roditelje, braća se zavadila, brakovi rasturili, priroda uništila… Ne poštujemo najbliže, a kamo li druge i drugačije. Božja upozorenja od jučer ostavljali za sutra. Natjecali se u tome čija će kuća biti veća i ljepša, ko će imati bjesnije auto, pun džep… Kod pjevaljki bitniji stas nego glas. Sve iste, k´o lutke, pune silikona: grudi, usne, guze… Znali svakog fudbalera, a naučnika i stručnjaka ni jednog. Njima davali milijune, a drugima tek da prežive. Sva mjerila pogubili. I vrijednosti. Političari se takmičili u grabežu, lopovluku, korupciji… Obezbjedili deseto koljeno. Mislili su da ih ništa u tome zaustaviti ne može. Oni iz prvih safova, iz prvih redova; u džamijama, katedrala, crkava, sinagogama… najmanje u Boga vjerovali…

A onda stiže TETA KORONA! Sve je stalo. Sve je paralizirano! Džaba vam pare. Ne možete više ni pobjeći. Ne lete avioni, ne voze kamioni. Nema vam više liječenja u inozemstvu. Badava ste veliki Srbin, Bošnjak, Hrvat… Ne možete zdravlje novcem kupiti. Nema lijeka. Ni diplome “dobiti” bez znanja…Slobodno sada pogledajte u plavetnilo nebesko. Pročistilo se. Odozgo vas neko promatra. Poslušajte cvrkut ptica. I žubor rijeke… Vratite se majci prirodi. I ne izazivajte je. Možda nam onaj odozgo i oprosti, ako smo naučili lekciju?!

Ferhat Korajac

Related posts

POD TERETOM GENOCIDA: Vučićevo verbalno maskiranje iza leđa naroda koji ga bira

Editor

Montirane optužnice moraju pasti: Dok je ‘kajganića’ i ‘lagumdžija’ bit će sve više ‘drekovića’!

Urednik BiH Info Desk

Između lažnih diploma i lažnih ljudi: Neću, neću imigrante

Editor

Leave a Comment