Sport

Zlatan Ibrahimović napušta Milan!

banner

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović napustit će Milan na kraju ove sezone zbog lošeg stanja u klubu, javlja italijanski La Gazzetta dello Sport.

Ibrahimović je početkom januara stigao u redove Rossonera kao veliko pojačanje iz MLS lige, a za kratak period pokazao se kao pun pogodaka čelnika sa San Sira koji su povratkom ovog napadača znatno popravili rezultate i stanje na tabeli.

Iako je ranije bilo najava da će Ibrahimović ostati u Milanu, sada se čini da od toga neće biti ništa, a kao glavni razlog navodi se loša atmosfera u klubu i Šveđanin je odlučan da napusti San Siru i karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Sve je kulminiralo odlaskom Zvonimira Bobana iz kluba, a ubrzo se očekuje i da Paolo Maldini napusti Milan, što bi značilo da su oba čovjeka koja su dovela Ibrahimovića u redove Rossonera napustila klub.

Ibrahimović prema pisanju italijanskog lista La Gazzetta dello Sport nije u kontaktu s čelnicima Milana, a samo komunicira s trenerom Stefanom Piolijem.

Glavni krivac za trenutno situaciju u klubu je jedan od čelnika Ivan Gazdis koji je samovoljno odlučio da Ralfa Rangnicka dovede na mjesto trenera po okončanju ove sezone, što je bio presudni trenutak zbog kojeg je Boban odstupio sa svoje pozicije.

BHDINFODESK

Related posts

“Amerikanci” Husić, Mirvić i Diglišić spašavaju bh. klubove

Urednik BiH Info Desk

Proteklog vikenda u Izmiru okončano Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu: Peti put pobjednik je selekcija Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije

BHD Info Desk Administrator

Održan 29.Izbor sportiste Tuzlanskog kantona

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment