BiH dijaspora

Češka: BiH državljanin oporavio se od koronavirusa

Ambsadorica Bisne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević-Sopta, obavijestila je svoje pratioce na Facebooku da se jedan bh. državljanin u ovoj zemlji oporavio se od koronavirusa.

– H. je prvozaraženi Bosanac i Hercegovac u Češkoj. Osoba kojoj smo prije dvadesetak dana dostavili mali znak pažnje ispred zgrade gdje stanuje, uključujući buket cvijeća. Otada smo bili u kontaktu svaki dan, ističe Mlinarević.

Bh. državljanin je nakon teške borbe, visoke temperature i svega što korona sa sobom donosi, konačno zdrav. Kako kaže ambasadorica, prekjučer joj je javio da je nakon dva negativna testa konačno oslobođen bolesti.

– Jutros je posadio moje ruže i poslao mi ovu poruku. Ne sjećam se kad sam plakala. Nisam od raka. Jutros jesam. Rasturilo me. Život ide dalje. Život uvijek ide dalje, napisala je u svojoj emotivnoj objavi na Twitteru Martina Mlinarević.

BHDINFODESK

Related posts

Nova vila Jusufa Nurkića u Portlandu košta preko tri miliona dolara

Urednik BiH Info Desk

DENIS BEĆIROVIĆ: Godinama uporno predlažem i insistiram da država Bosna i Hercegovina dobije zakon o dijaspori, i na taj način vrati dostojanstvo bosanskohercegovačkoj dijaspori

Ahmed Lindov u norveškim medijima prezentira istinu o Genocidu u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment