Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 61/ 205: ZVORNIČKE SARAJLIJE OPET ZAJEDNO

banner

Tužna vijest je spojila lijevu i desnu obalu Drine. Samo nekoliko mjeseci nakon muža ode i Slavica Sarajlija. Srce nije izdržalo, a dalje ne treba- dovoljno iz tekstova u listu Dnevnik i portala BHDINFODESK. I šta kažu neki sa obje strane rijeke:
Adnana Rešić: Neću plakati što se neće ostvariti naši snovi ni planovi. Sanjat ću i maštati za TEBE i mene. Ja ću putovati ka Vrtu sjećanja beogradskom, jer život je putovanje, a najbolje stanice su posebni ljudi. A TI si u mom srcu POSEBNA. A kada si u mom srcu onda mi nemožeš biti daleko, onda si mi jako, jako blizu. Ljubi TE tvoja kuma!; Nebojša Popović: Više od 15 godina smo uspešno saradjivali i svakodnevno bili u kontaktu telefonom- nikada povišenog tona, a kamoli ružne reči medju nama. Ako sam na išta ponosan u životu onda je to rad koji smo za dobro mnogih nevoljnika samopregorno obavljali…; Alma Nikolić Jelkić: Neke ljubavne priče velikih ljudi moraju da imaju još veći i tužniji kraj. Tako je eto i ova ljubavna bajka završila. Neka ti je laka zemlja i da što brže odletiš u zagrljaj svome Midi…; Slavica Doris Polimčević Bosnjaković: Večna ti Slava, draga Slavice! Počivaj u miru. Neka ti svetost svakog novog dana obasja tvoju rajsku dušu. Zauvek u našim srcima; Azra Dugalić: Tuga, skamenila sam se od ove vijestii… Bog vam dao ljubavi i na onom Svijetu; Muhamed Muminović: Nevjerovatno dobri ljudi. Na žalost odoše…; Snezana Živanović: Njeno ime ostaće upisano zlatnim slovima i u srcima mnogih nevoljnika o čijim je sudbinama pisala i vraćala im veru u život; Svetlana Kljajić:Vjećna vam ljubav divni ljudi, počivajte zajedno u miru i vašoj ljubavi- tuga je golema, velika; Fadil Mehmedović: Suze su u mojom očima- otkotrlja se još jedan drinski biser. Medju onima koji su otisli „preko reda“ Slavicin odlazak najviše pogodio. Ponosan što sam je poznavao još od školskih klupa. Najmarkantniji lik, duša i uvijek bila podrška, pa i oko lektire u čemu je bila najbolja; Beka Golub Mazgić: Jedna krasna mladost,
ljubav koja se izborila za opstanak- ugasila na ovom svijetu, ali njihove duše biće opet spojene!

BHDINFODESK


Ljubav Slavice i Mide je nešto više od romana, uzvišenije u ovim (ne)vremenima. LJUBAV KOJA SE IZBORILA ZA OPSTANAK, kaže Beka- preciznije nije moglo. Pride što je spojila dva granična grada, nadvisila i most koji se renovira upitne simbolike jer nema farbe koja će prekriti šta je bilo.
Evo prilike onima koji još drže do čojstva, pogotovo mladima da Slavica i Mido budu primjer. Ovdje je sve kristalno čisto i zato onako reagovao kada sam prvi put vidio njihov čudesni fotos iz mladosti. Da ga „udesim“ nije trebalo više od par minuta i poslao.
Od tada postali nekako „svoji“. Sto puta šteta šta mi se sve motalo u glavi: oko obala, mostova među ljudima i narodima, nešto spomenuo u prošloj objavi. Sa tim mislima izvezao biciklom do jezera Hjelmaren da se malo saberem: Slavica&Mido.., treba u Stokholmu ili Bergenu produžiti pasoš, hoće li avioni uskoro poletjeti…? – a iznad beskrajno skandinavsko nebo.

Sunce se ukazivalo, haman neki „znak“ i- makar malo lakše.
Sunce

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Koronavirus – Šta raditi s odjećom i obućom kada dođete kući?

Urednik BiH Info Desk

Najvažnije ljudske emocije: SRAM I STID

Editor

Kolona sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava krenula iz Visokog

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment