BiH dijaspora

Savez bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“, podržava inicijativu za olakšavanje dolaska bh. dijaspore u domovinu

banner

Savez bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“ želi ovim putem izraziti svoju podršku pokrenutoj inicijativi za olakšavanje dolaska bh. dijaspore u domovinu.

Pored činjenice da je bh. dijaspora ekonomski motor Bosne i Hercegovine, te da bi u ovoj kriznoj situaciji ta vrsta finansijske pomoći mnogostruko olakšala stanje mnogih građana u BiH, želimo također istaći važnost održavanja rodbinskih i prijateljskih veza, te poslovanja i upravljanja ličnom imovinom u domovini.      

S tim u vezi iskreno se nadamo da će nadležni državni organi u što kraćem roku iznaći načina da i u ovom smislu ublaže posljedice korona-krize i omoguće olakšan dolazak građana bh. porijekla u svoju domovinu, naravno uz određene mjere zaštite.

Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“ je osnovan 30. marta 2019. godine sa sjedištem u Beču. Osnivači Saveza su 21 bosanskohercegovačko udruženje u Austriji.

Orginalana inicijativa

BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti 525: DRAMA JEDNE SLIKE..! 

BHD Info Desk Administrator

Slobodan Miljuš u Las Vegasu ubio Bosanku bejzbol-palicom

Editor

Bosna i Hercegovina: Slovenci dolaze po nove radnike

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment